Вести

Трајно решавање стамбеног питања за избеглице у Зајечару Фото: zajecar.info

Трајно решавање стамбеног питања за избеглице у Зајечару

Град Зајечар и још 60 општина и градова у Србији добиће средства за трајно решавање стамбеног питања 2.000 избегличких породица из Хрватске и Босне и Херцеговине, у оквиру „Регионалног стамбеног пројекта“.

Уговоре, укупне вредности 47,5 милиона евра, представницима локалних самоуправа уручио је министар спољних послова и први потпредседник Владе Србије Ивица Дачић. Град Зајечар добиће 77.000 евра за куповину седам кућа за избегличке породице.

Према подацима УНХЦР-а у Србији има око 45.000 избеглица из Хрватске и Босне и Херцеговине, а за трајно решавање њиховог стамбеног питања биће уложено 300 милиона евра.

Уручивању уговора присуствовали су шеф Делегације ЕУ у Србији Мајкл Давенпорт, амбасадор САД Мајкл Кирби, амбасадор Турске Мехмет Кемал Бозај, комесар за избеглице и миграције Владимир Цуцић представници УНХЦР-а, ОЕБС-а и Развојне банке Савета Европе, а Град Зајечар представљао је помоћник градоначелника Милко Тодоровић.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.