Вести

Бранислав Трифуновић  проглашен за најбољег глумца 24. Фото: zajecar.info

Бранислав Трифуновић проглашен за најбољег глумца 24."Дана Зорана Радмиловића"

Награда "Зоран Радмиловић", за најбољег глумца на 24. "Данима Зорана Радмиловића" у Зајечару, припала је Браниславу Трифуновићу за улогу Војводе у представи "Струјосек" - Атељеа 212 из Београда, одлучио је стручни жири овогодишњег фестивала којим је председавао глумац Тихомир Арсић, уз чланове Наду Торлак, професора Универзитета "Џон Незбит" и Жељка Јовановића, позоришног критичара.

У образложењу жирија наводи се да награђена улога негује сећање на нашег Зорана Радмиловића, евоцира успомену на њега и доприноси неговању слободе глумачког изражавања, коју је несебично промовисао велики глумац у чију част се овај фестивал одржава већ четврт века.

Најбоља представа фестивала, по гласовима публике, је комад "Три класе и госпођа Нушић" - Београдског драмског позоришта. Награда "Крстомир Миловановић, за визуелни идентитет припала је представи "Поп Ћира и поп Спира" Малог позоришта "Душко Радовић" из Београда.

У романтичној представи "Поп Ћира и поп Спира", рађеној у духу поетског реализма, сценографијом и костимима је успешно визуелизована форма писаног дела Стевана Сремца, место које осликава радњу у бачкој равници и време којим је представљен комад, уз присутан културолошки оквир - наводи се у образложењу жирија којим је председавао Бора Димитријевић, уз чланове Нину Погарчић и Мирка Стокића.

Награде ће бити уручене вечерас на затварању фестивала, а у част награђених ансамбл зајечарског позоришта одиграће комад "Мали принц".

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.