Вести

Зајечар се братими са престоницом рокенрола

Зајечар се братими са престоницом рокенрола

Вудсток је почаствован предлогом да Зајечар и Вудсток уђу у братимљење како градова тако и Србије и САД поготово путем музике и сјајног рок фестивала као што је Гитаријада са дугом традицијом. Господин Саша Мирковић и његов тим сарадника су добродошли на састанак и разговор о свим питањима која се тичу ове сарадње када додју у САД.Са добрим жељама према српском народу поздравио је идеју о братимљењу са Зајечаром, супервизор града Вудстока, господин Јеремy Wилбер.

Културни аташе амбасаде САД, Дреw Гиблин, у писму упућеном директору недавно основане Јавне установе “Гитаријада”, Периславу Дуцићу, каже да је предстојећи фестивал, овогодишња 48. Гитаријада у августу, годишњи музички догађај од посебног значаја у Србији а да је напор Града Зајечара да се оснажи културолошка повезаност народа Америке и Србије позитиван корак и прави начин повезивања људи путем музике.

Скупштина Града Зајечара са одушевљењем је прихватила идеју о братимљењу Зајечара и Вудстока где је у августу1969. године у Вајт Лејку, држави Њујорк, одржан најпознатији рок фестивал икада, који је окупио пола милиона људи.

"Поносан сам на успех ове градске власти и мојих сарадника, а ова писма и мејлови јасно говоре да се у свету цени Зајечар. Братимлљење са Вудстоком и чињеница да ће Зајечар бити домаћин људима из света рокенрола, отвориће и врата многим инвестицијама",

каже председник Скупштине Града Зајечара, Саша Мирковић.

Гитаријада ће 27. фербуара на Сајму туризма у Београду, у оквиру презентације Града Зајечара, имати свој штанд и понудити сјајан програм посетиоцима.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.