Вести

Кристин Моро: Част је данас бити у Зајечару tvbest.rs

Кристин Моро: Част је данас бити у Зајечару

Француска амбасадорка у Србији Кристин Моро разговарала је у Градској управи са челницима Града Зајечара.

Обележавамо Дан храбрости и победе. Част је данас бити у Зајечару, где одајемо пошту палим борцима француске и српске војске приликом ослобођења Зајечара у Првом светском рату", истакла је Моро.

"У току разговора који сам имала са господином градоначелником Огњеновићем и господином Мирковићем, дотакли смо се и идеје о братимљењу Зајечара са неким француским градом. Веома сам срећна због те иницијативе господина Мирковића. Ми ћемо проучити који би то град највише одговарао за братимљење са Зајечаром. У име моје земље веома сам почаствована и иницијативом господина Саше Мирковића да се подигне споменик генералу Гамбети за стогодишњицу ослобођења Зајечара 2018. године. Такође поздрављам и присуство на овим комеморативним свечаностима представника Министарства за рад и социјална питања и Министарства одбране Републике Србије" рекла је амбасадорка Француске у Србији госпођа Кристин Моро у обраћању медијима приликом данашње посете Зајечару.

Амбасадорка Моро и председник Скупштине Града Зајечара Саша Мирковић разменили су овом приликом пригодне поклоне, као израз пријатељства и покретања привредне и културне сарадње Града Зајечара и Републике Француске.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.