Вести

Дан храбрости - залог за будућност tvbest.rs

Дан храбрости - залог за будућност

Њена Екселенција госпођа Кристин Моро, амбасадор Француске у Србији данас је гост Града Зајечара. Повод је одавање поште палим борцима приликом ослобођења Зајечара у Првом светском рату, али и успостављање бољих односа између два братска народа.

Зајечар данас обележава Дан ослобођења у Првом светском рату, када је француски коњички генерал Гамбета на челу француских и српских трупа умарширао у ослобођени Зајечар 19. октобра 1918. године. У борбама за ослобођење Зајечара живот је дало 85 француских бораца, који су сахрањени на француском војном гробљу у Зајечару.

Обележавање данашњег јубилеја отпочела је пријемом амбасадорке Француске Кристин Моро у Градској управи Зајечар који су приредили Саша Мирковић, председник Скупштине града Зајечара и градоначелник Велимир Огњеновић. Данашњој свечаности присуствују и представници Министарства за рад и социјална питања Владе Србије, као и представници Министарства одбране.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.