Вести

Обележен Дан зајечарских бораца у ратовима деведесетих zajecar.info

Обележен Дан зајечарских бораца у ратовима деведесетих

Поводом 7. октобра - Дана зајечарских бораца у ратовима на подручју бивше Југославије, положени су венци на споменик страдалима у ратовима деведесетих. Венце су положили представници удружења бораца, Града Зајечара, Војске Србије и полиције.

"Ово је дан када су се јединице из Зајечара упутиле у Хрватску 1991. године. Сваке године Град Зајечар и породице погинулих обележавају овај дан. Венце су положили представници Града Зајечара, Војске Србије, Удружења резервних војних старешина, Удружења ратних војних инвалида, Удружења војних пензионера и СУБНОР-а", рекао је Драгољуб Николић, председник Градског одбора СУБНОР-а у Зајечару.

За породице настрадалих у ратовима деведесетих организован је пријем у Градској управи Зајечар. Са члановима породица погинулих разговарао је помоћник градоначелника Срђан Марјановић.

"Град Зајечар неће заборавити људе који су дали живот за своју отаџбину. Град ће се још дуго сећати својих жртава, а Градска управа ће имати слуха за све проблеме породица погинулих, како би се што пре решили", истакао је Срђан Марјановић, помоћник градоначелника Зајечара.

Заслужним појединцима у претходним ратовима, представници СУБНОР-а уручили су медаље и захвалнице. Из Зајечара и околине у ратовима деведесетих година погинуло је 18 бораца, а од 1991. године до 1999. године учествовало је око 10 хиљада људи.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.