Вести

Сајам “Домаће, здраво, природно” у Зајечару Фото: zajecar.info

Сајам “Домаће, здраво, природно” у Зајечару

У Зајечару, у организацији Регионалне привредне коморе, одржава се 4. Међународни сајам “Домаће, здраво, природно”. Дводневна манифестација, у сали Националне организације за регионални развој и на Тргу ослобођења, окупила је око 250 излагача из Србије, земаља бивше Југославије, али и Словачке, Данске, Италије, Грчке, Бугарске и Румуније.

"Овакве манифестације су прилика да се презентује све оно што је најбоље у једном региону али и да произвођачи презентацијом својих производа дођу до потенцијалних купаца", истакао је на отварању сајма Дејан Тошић председник Регионалне привредне коморе Зајечар.

У име Градске управе Зајечар, присутне је поздравио др Мирко Николић, заменик градоначелника Зајечара.

"Кроз овај скуп, модерним приступима и методама, Регионална привредна комора Зајечар потврдила је значај и потребу за развојем привреде. Овај сајам је начин остварења циља за већим развитком привреде. РПК Зајечар, Град Зајечар и привредници овог краја су на истом задатку, а ако одиграмо заједно, резултати морају доћи", рекао је др Мирко Николић, заменик градоначелника Зајечара.

Отварању сајма присуствовали су и Горан Личанин, представник Фондације “Српски легат”; Његово Преосвештенство Епископ тимочки г. Иларион и Влада Ковачевић, саветник у Министарству пољопривреде.

"Српски легат” свечано је отворио изложбу “Нај@Зајечар”, а касније на скупу регионалних комора одржана је презентација фондације и активности усмерених на мотивацију локалних заједница на очување своје баштине и промовисање не само својих историјских, културних и традиционалних вредности, него и привредних ресурса и потенцијала кроз призму “шта је било, шта јесте и шта може да буде”.

Изложбама које за тему имају наслеђе градова Србије, дат је назив „Нај@” на који ће се надовезивати име града који се представља.

У овој визуелној „електронској пошти”, која ће се размењивати широм Србије, представљају се кључни историјски догађаји, личности, културна и природна добра, обичаји, индустријско наслеђе, легенде и све оно што један град чини вредним и посебним.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.