Вести

Одржана седница Организационог одбора поводом Дана ослобођења Зајечара

Одржана седница Организационог одбора поводом Дана ослобођења Зајечара

Поводом обележавања 19. октобра - Дана ослобођења у Зајечара у Првом светском рату, одржан је састанак Организационог одбора у Градској управи Зајечар. На састанку је било речи о манифестацијама које ће бити организоване тог дана.

"Биће приређен програм целог дана, имаћемо посету представника Амбасаде Француске у Србији, а предвиђена је и свечана академија у позоришту Тимочке крајине "Зоран Радмиловић". Зајечар има бурну историју и желимо да овај дан обележимо како доликује. У Зајечару постоји Француско војно гробље и споменик посвећен припадницима француске армије, која је 19. октобра 1918. године ослободила Зајечар. У претходном периоду, доста смо урадили на сређивању тог гробља, а прошле године смо поставили и спомен таблу", истакао је др Мирко Николић, заменик председника Организационог одбора.

"Одлично смо сарађивали претходних година и надам се да ће се овако добра сарадња наставити и даље", рекао је Филип Жордан, представник Амбасаде Француске.

Састанку су присуствовали представници Градске управе Зајечар, Војске Србије, као и представници установа култура и комуналних предузећа у Зајечару.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.