Вести

Одржана седница Организационог одбора поводом Дана ослобођења Зајечара

Одржана седница Организационог одбора поводом Дана ослобођења Зајечара

Поводом обележавања 19. октобра - Дана ослобођења у Зајечара у Првом светском рату, одржан је састанак Организационог одбора у Градској управи Зајечар. На састанку је било речи о манифестацијама које ће бити организоване тог дана.

"Биће приређен програм целог дана, имаћемо посету представника Амбасаде Француске у Србији, а предвиђена је и свечана академија у позоришту Тимочке крајине "Зоран Радмиловић". Зајечар има бурну историју и желимо да овај дан обележимо како доликује. У Зајечару постоји Француско војно гробље и споменик посвећен припадницима француске армије, која је 19. октобра 1918. године ослободила Зајечар. У претходном периоду, доста смо урадили на сређивању тог гробља, а прошле године смо поставили и спомен таблу", истакао је др Мирко Николић, заменик председника Организационог одбора.

"Одлично смо сарађивали претходних година и надам се да ће се овако добра сарадња наставити и даље", рекао је Филип Жордан, представник Амбасаде Француске.

Састанку су присуствовали представници Градске управе Зајечар, Војске Србије, као и представници установа култура и комуналних предузећа у Зајечару.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 09
  јун
  Зајечар: Одржана друга седница Градског већа

  -По инструкцијама Министарства финансија то је морало да се уради. Испао је део пројеката, а највише смо смањили средства на позицији ликвидације Дирекције за изградњу, трудећи се да што мање пројеката које смо предвидели избацимо из буџета, рекао је градоначелник Зајечара Бошко Ничић након седнице већа

  Више
 • 07
  мај
  Зајечар: У недељу се обележава Дан победе над фашизмом

  Овим поводом, у 11,30 сати биће организован пријем у салону градоначелника за представника амбасаде Руске федерације. У част палим ослободиоцима Зајечара у Другом светском рату, храбрим борцима НОР-а и војницима Црвене армије,биће положени венци на Спомен Костурницу у 12 сати

  Више
 • 16
  мар
  Зајечар: Одржана 155. седница Градског већа

  На седници је усвојен Нацрт Одлуке о усвајању Плана генералне регулације Гамзиградске бање, Нацрт Одлуке о прихватању удела без накнаде у капиталу FULL PROTECT ДОО Београд-Савски венац, као и Нацрт Одлуке о прибављању сеоских кућа са окућницом у јавну својину града Зајечара, непосредном погодбом.

  Више
 • 13
  мар
  ГИК - САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ - УТВРЂЕН БРОЈ БИРАЧА НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДА ЗАЈЕЧАРА

  Градска изборна комисија Града Зајечара, на седници одржаној дана 13. марта 2021. године, донела је Одлуку о утврђивању и објављивању укупног броја бирача на територији града Зајечара. На дан 12. март 2021. године у 24,00 часа укупан број бирача на територији града Зајечара је 50471.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.