Вести

Обележена годишњица Удружења војних пензионера

Обележена годишњица Удружења војних пензионера

Поводом Дана Удружења војних пензионера, заменик градоначелника Зајечара др Мирко Николић састао се са представницима Удружења и делегације из Румуније и Бугарске. Том приликом разговарали су о даљој сарадњи овог Удружења и Града Зајечара.

Брига о онима којима је помоћ најпотребнија и њихова здравствена, социјална и правна заштита основна је делатност Удружења војних пензионера Зајечара. Специјални гости зајечарског Удружења на 22. годишњицу од оснивања, били су бугарски и румунски ветерани и чланови Удружења војних пензионера.

Савети старих ратника увек су од користи, а сарадња организација из региона је на завидном нивоу, истакли су гости из Турн Северина, Крајове и Видина. У Градској управи у Зајечару, представнике Удружења из три суседне државе, примио је заменик градоначелника Мирко Николић.

"Ово је изваредна прилика за размену искустава сродних организација из три државе, што ће бити драгоцено локалној самоуправи Зајечар у решавању проблема Удружења војних пензионера, као и у решавњу статуса свих пензионера", рекао је др Мирко Николић, заменик градоначелника Зајечара.

Удружење војних пензионера у Зајечару броји 400 чланова, а окупља војнике из свих градова Тимочке крајине, изузев Књажевца и Сокобање.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.