Вести

Обележена годишњица Удружења војних пензионера

Обележена годишњица Удружења војних пензионера

Поводом Дана Удружења војних пензионера, заменик градоначелника Зајечара др Мирко Николић састао се са представницима Удружења и делегације из Румуније и Бугарске. Том приликом разговарали су о даљој сарадњи овог Удружења и Града Зајечара.

Брига о онима којима је помоћ најпотребнија и њихова здравствена, социјална и правна заштита основна је делатност Удружења војних пензионера Зајечара. Специјални гости зајечарског Удружења на 22. годишњицу од оснивања, били су бугарски и румунски ветерани и чланови Удружења војних пензионера.

Савети старих ратника увек су од користи, а сарадња организација из региона је на завидном нивоу, истакли су гости из Турн Северина, Крајове и Видина. У Градској управи у Зајечару, представнике Удружења из три суседне државе, примио је заменик градоначелника Мирко Николић.

"Ово је изваредна прилика за размену искустава сродних организација из три државе, што ће бити драгоцено локалној самоуправи Зајечар у решавању проблема Удружења војних пензионера, као и у решавњу статуса свих пензионера", рекао је др Мирко Николић, заменик градоначелника Зајечара.

Удружење војних пензионера у Зајечару броји 400 чланова, а окупља војнике из свих градова Тимочке крајине, изузев Књажевца и Сокобање.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 08
  јул
  Зајечар: Утврђено присуство вируса covid-19 код четири (4) особе

  Данас је на основу резултата узорака послатих лабораторији “Ватрено око”, а на основу извештаја ЗЗЈЗ “Тимок”, утврђено присуство вируса covid-19 код четири (4) особе са територије града Зајечара.

  Више
 • 02
  јул
  Три нова случаја заразе вирусом Covid-19 у Зајечару

  На основу извештаја ЗЗЈЗ “Тимок” - Зајечар, од 5 јуче тестираних особа, још три (3) особе, из Зајечара су Covid-19 позитивне. Две особе су женског и једна мушког пола старосне доби од 40 до 52. године. Данас је у лабараторију “Ватрено око” упућено 15 узорака тестираних грађана Зајечара.

  Више
 • 24
  апр
  Климатизовани контејнер донација Владе РС и ЕУ Дому здравља Зајечар

  Данас је, из донације Владе Републике Србије и ЕУ, у зајечарски Дом здравља, стигао климатизовани контејнер за тестирање на корона вирус, узимање узорака и крви за лабараторијску анализу, особама са симптомима инфекције вирусом Covid-19.

  Више
 • 24
  апр
  У Зајечару још 14 лица позитивно на COVID-19

  На основу резултата 129 особа, тестираних 21.04.2020.године, који су управо пристигли, а који су са већ утврђеног подручја “локалне трансмисије”, још 14 лица је са позитивним резултатом. Сви новооткривени случајеви су или асимптоматични или са благом клиничком сликом.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.