Вести

Наслеђе сачувано на фотографијама

Наслеђе сачувано на фотографијама

Поводом славе Града Зајечара у галерији Радул беговог конака отворена је и изложба фото-репродукција Богородичиних икона и фресака из фундуса тимочке Епархије, а селекцију и поставку приредио је Народни музеј Зајечар, уз благослов његовог преосвештенства епископа тимочког Илариона.

"С обзиром да су фотографије извучене из обимног корпуса фото материјала који је прикупљен, ово је на скроман начин најава скором објављивању Споменице тимочке Епархије. Честитам вам славу Града Зајечара и Саборне цркве и нека Пресвета Богородица чува овај град и његове житеље", рекао је епископ тимочки господин Иларион.

Отварању изложбе су присуствовали и његово високо преосвештенство митрополит видински господин Дометиан и његово преосвештенство епископ белоградчишки господин Поликарп из Бугарске Православне цркве и заменик градоначелника Зајечара Мирко Николић.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.