Вести

"Изабери живот" у Зајечару

Невезивање сигурносних појасева је један од главиних узрока страдања у саобраћајним незгодама. Како би указали на тај проблем, Град Зајечар, Савет за безбедност саобраћаја града Зајечара и Агенција за безбедност саобраћаја Србије организовали су презентацију употребе сигурносног појаса кроз симулаторе бочног превртања и чеоног удара.

"Акцијом "Изабери живот" на практичан начин желимо да прикажемо становништву и свим учесницима у саобраћају како неки потенцијални догађаји који могу да се догоде у саобраћају делују на људски организам. Такође, превентивно објашњавамо људима шта у таквим ситуацијама треба урадити и шта чинити да до повреда у саобраћајним незгодама не дође", рекао је Милко Тодоровић, координатор рада Савета за безбедност саобраћаја града Зајечара.

"Ефекат овакве презентације је велики зато што на реалан начин приказују возачима шта може да их задеси у саобраћају и упозорава их да воде више рачуна", каже Саша Здравковић, из Агенције за безбедност саобраћаја Србије.

Сарадња Агенција за безбедност саобраћаја Србије и Савета за безбедност саобраћаја града Зајечара је на високом степену, пре свега ради подизања нивоа саобраћајне културе.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.