Вести

НОВЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ У ЗАЈЕЧАРУ: Ускоро фабрика биоразградивих кеса и гранулата zajecar.info

НОВЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ У ЗАЈЕЧАРУ: Ускоро фабрика биоразградивих кеса и гранулата

Отварање фабрике биоразградивих кеса и запошљавање око стотину радника биле су теме састанка градоначелника Зајечара Велимира Огњеновића са Арндом Хајманом, извршним директором “Викторгроуп” компаније из Немачке.

На састанку је истакнуто да ће нова фабрика у Зајечару бити готова у марту 2016. године, а у првој фази ће се производити биоразградиве кесе, док ће се у другој фази бити произведен у Србији репроматеријал, као и биоразградиви гранулати.

"Сматрам да је данас у Србији један од најтежих послова отварање нових радних места, али захваљујући ангажовању председника Скупштине града Зајечара Саше Мирковића са тимом својих сарадника за Зајечар, можемо да кажемо да је Зајечар један од ретких градова у Србији који ће моћи да се похвали новоотвореним радним местима. Ово је добра инвестиција у Зајечару и за наш град ће се чути у целој Европи”, истакао је градоначелник Зајечара Велимир Огњеновић.

"Захваљујем се градоначелнику Зајечара, господину Огњеновићу што је издвојио времена да нам покаже локацију будуће фабрике. Изводљиво је да се на овој локацији изгради фабрика биоразградивих кеса. Изградиће се око 10 хиљада квадрата новог фабричког простора и запошљаваће стотинак радника. Ово је дугорочна инвестиција", рекао је Арнд Хајман, извршни директор “Викторгроуп” компаније из Немачке.

Градоначелник Огњеновић је издао налог сарадницима и начелницама одељења за локални економски развој и урбанизам грађевину и комунално стамбене послове, да у најкраћем року припреме све услове и документацију за отварање нове фабрике.

Такође је издао налог и Бојану Стојановићу, члану Градског већа, да са својим сарадницима из кабинета изврши припремне радње на инфраструктурном уређењу простора нове фабрике.

Арнд Хајман, извршни директор “Викторгроупа” компаније, сасатао се и са начелницима одељења Градске управе Зајечар, са помоћником градоначелника Зајечара Сузаном Стаменковић, као и са Александром Миливојевићем, чланом Градског већа.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.