Вести

Донете одлуке о наградама и повељама града Зајечара

Донете одлуке о наградама и повељама града Зајечара

На седници Скупштине града Зајечара разматран је Предлог одлуке о јавном задужењу града. Град Зајечар ће узети кредит за рефинансирање кредита које је подизала претходна градска власт.

Чланови зајечарског парламента усвојили су одлуке о повељама и наградама које ће бити додељене на Дан града 7. септембра. Годишње награде Града Зајечара биће додељене: Немањи Мадићу, студенту Физичког факултета у Београду за постигнуте резултате у области физике и изузетном успеху на Интернационалној олимпијади у Казахстану; Дејану Трифуновићу наставнику техничког и информатичког образовања у ОШ “Десанка Максимовић” у Зајечару за изванредне резултате са ученицима на државном и европском такмичењу у области саобраћаја; пивари “Хеинекен” Србија за допринос развоју и промоцији Града Зајечара; привредном друштву “Огрев Стаменковић” за пружену помоћ у виду донација школама: Одељењу инвазивне кардиологије Здравственог центра Зајечар за постигнуте резултате у области здравствене заштите.

Повеље за 2015. годину биће додељене ученицима и спортистима који су остварили запажене резултете на такмичењима: Предрагу Милијићу, Луки Ћирићу, Ањи Петковић, Теодори Јовановић, Исидори Најдић, Огњену Бадивуку, Страхињи Соколовићу, Андреји Нижницком, Немањи Станојевићу и Марији Миленковић.

На дневном реду скупштинске седнице разматран је и Нацрт решења о давању сагласности на ребаланс програма пословања ЈКП „Водовод“ за ову годину, као и финансијски и извештај о раду Народног музеја у Зајечару за прошлу годину и планови активности ове установе до краја 2015.године.

Одборници су усвојили и Предлог одлуке о измени одлуке о мрежи предшколских установа на територији града Зајечара, као и мере подршке за спровођење пољопривредне и политике руралног развоја града за текућу годину.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.