Вести

Већа безбедност учесника у саобраћају у Зајечару

Већа безбедност учесника у саобраћају у Зајечару

Повећање безбедности учесника у саобраћају, посебно деце, и подизање нивоа саобраћајне културе на виши степен, главни су циљеви Савета за безбедност саобраћаја града Зајечара, речено је на редовној седници Савета одржаној у Градској управи.

"На седници Савета разматран је велики број предлога, сугестија и молби грађана, на основу којих су донешене и одређене препоруке органима Града Зајечара. Безбедност предшколаца и школске деце на територији Зајечара, у односу на ситуацију претходних година, на задовољавајућем нивоу, али се Савет труди да у сарадњи са челницима града у зонама школа безбедност учесника у саобраћају, првенствено најмлађих још више побољша. У плану је постављање још хоризонталних и вертикалних сигнализација у близини школа", рекао је Милко Тодоровић, координатор рада Савета за безбедност саобраћаја града Зајечара.

Тодоровић је најавио да ће Савет за безбедбост саобраћаја града Зајечара у сарадњи са Градском управом и републичком Агенцијом за безбедност наредних дана поделити илустровану књигу „Пажљивкова правила у саобраћају“ првацима свих школа, али и прешколцима на територији Зајечара.

На седници Савета било је речи и о будућим активностима, али и о благовременим припремама за активности наредне године.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.