Вести

Подељени пакети помоћи најугроженијима у зајечарским селима

Подељени пакети помоћи најугроженијима у зајечарским селима

Најсиромашнијим мештанима Вражогрнца код Зајечара, уручени су пакети Црвеног крста. Они ће бити спокојни неколико дана, јер основне животне намирнице и средства за хигијену увек добро дођу људима који живе на рубу егзистенције.

Оваква помоћ им, како кажу, пуно значи. Акцију помоћи најугроженијима покренуо је зајечарски Црвени крст у сарадњи са Градском управом Зајечар пре месец дана.

"Градска управа Зајечар у сарадњи са саветима месних заједница подржала је ову хуманитарну акцију и наша жеља је да пакети помоћи дођу до сваког нашег суграђанина на селу", рекао је Срђан Марјановић, помоћник градоначелника Зајечара.

У Месној заједници Вражогрнац тренутно живи око 1000 становника, док 20 породица живи на рубу егзистенције. У овом селу подељено је 10 пакета помоћи, а још толико биће подељено за две до три недеље.

"Ово је прва тура поделе хуманитарне помоћи најугроженијима, а сви они који нису сада добили, добиће пакете у другој тури", каже Владан Илић, председник Савета МЗ Вражогрнац.

Допремање помоћи до оних којима је она најпотребнија организовао је Црвени крст Зајечар. Право на пакете имали су старачка самохрана домаћинства и породице са троје или више деце, чији родитељи нису радно способни или су без посла.

"Захваљујем се месним заједницама које су уложиле доста труда у припреми документације и надам се да ћемо до краја септембра поделити пакете у свим селима", поручио је Владан Марковић, секретар Црвеног крста Зајечар.

Помоћ за социјално угрожене породице у више од 100 општина у Србији обезбедила је Влада Србије. Представници зајечарског Црвеног крста, осим у Вражогрнцу, поделили су пакете помоћи и у Великом и Малом Јасеновцу, Метришу и Кленовцу.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.