Вести

Почела манифестација Вражогрначки точак

Почела манифестација Вражогрначки точак

У Вражогрнцу, код Зајечара, почела је 33. Смотра народних обичаја, Вражогрначки точак. Манифестација ће трајати два дана. У вечерњем програму наступила су културо уметничка друштва и фолклорни ансамбли из Књажевца, Рготине и Вражогрнца а током дана публика је могла да разгледа изложбу слика Лепосаве Ђалић у етно кући.

Манифестацију је отворио заменик градоначелника Града Зајечара , др Мирко Николић.

"Увек смо се трудили да брендове овог краја представимо како у земљи, тако и у иностранству. У Вражогрнцу већ три деценије приказујемо културу ових крајева и на тај начин чувамо традицију за будуће генерације", рекао је др Мирко Николић, заменик градоначелника Града Зајечара.

Другог дана Вражогрначког точка, биће отворена изложба домаће радиности након чега ће се организовати и такмичење у припремању гулаша. Дефиле учесника је у 19.30 а завршни део програма почиње у 20 сати. Наступају дечија драмска група Радио Београда и културно уметничка друштва из Вражогрнца, Крушевца, Параћина, Звездана, Бољевца, Лубнице и Параћина.

Смотру народих обичаја 33. Вражогрначки точак, организовали су Месна заједница Вражогрнац и КУД "Слога" у сарадњи са Установом "Центар за културу и туризам", а покровитељ је Град Зајечар.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.