Вести

Одржан 12. Илиндански сабор у Шипикову

Одржан 12. Илиндански сабор у Шипикову

У Шипикову, код Зајечара, одржан је 12. Илиндански сабор. Ова манифестација окупила је културно уметничка друштва из Гамзиграда, Вражогрнца, Рготине, Дубочана, Лубнице, али из Свиница из Румуније.

У име града Зајечара Илиндански сабор отворила је Сузана Стаменковић, помоћник градоначелника Зајечара, која је учесницима уручила захвалнице и признања.

Желим да вам честитам славу Светог Илију и овај празник фолклора, традиције, обичаја и све оно што чини наш идентитет. На овај начин чувамо народну традицију од заборава и преносимо је будућим генерацијама”, рекла је Сузана Стаменковић, помоћник градоначелника Зајечара.

Илиндански сабор, који се одржава 12. годину у Шипикову, организовали су Установа Центар за културу и туризам и Месна заједница Шипиково, а покровитељ манифестације је Град Зајечар.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.