Гитаријада

Гитаријада премашила све рекорде!

Гитаријада премашила све рекорде!

Овогодишња 49. Гитаријада премашила је све рекорде: како посетилаца, тако и учесника на настаријем рок фестивалу. Саставни део сваке Гитаријаде је и Мото скуп, који се ове године одржава 19. пут.

"Ово је до сада највећи Мото скуп. Првог дана, на улазу у Бајк камп, регистровали смо око 500 бајкера, много више него лани. Очекујемо да ове године на 19. Мото скупу учествује више од хиљаду мотоциклиста из земље и иностранства", рекао је Славиша Миленовић, председник МК "Тријумф" из Зајечара.

"Организовали смо 49. Гитаријаду успешно и ове године. Програм се одржавао на пет бина, око 40 извођача и преко 4 хиљаде људи у Рок и Бајк кампу. Увели смо много новина у програму Гитаријаде, као што су 3Д Арт фестивал, али и много изложби и промоција. Успели смо да Гитаријаду подигнемо на један виши ниво у погледу организације, а припреме за наредну јубиларну кренуће одмах", истакао је Перислав Дуцић, директор Установе Гитаријада.

Дуцић је додао да су у току преговори са бендовима из суседних земаља, тако да ће јубиларна Гитаријада бити међународног карактера.

На конференцији за новинаре, одржаној у Градској управи Зајечар, саопштена су имена пет демо бендова који су ушли у финале овогодишње 49. Гитаријаде. Стручни жири 49. Зајечарске Гитаријаде дуго је доносио одлуку о најбољих пет бендова са обе такмичарске вечери.

Од 14 бендова из Србије, Словеније, Босне и Херцеговине, Хрватске и Бугарске жири је донео одлуку да у финале пролази следећих пет бендова:

  1. WIND STAIN (CRO)
  2. SYLETH (CRO)
  3. SVEMIRCI (SRB)
  4. SINOVI (BIH)
  5. UP N’ DOWNS (SLO)

"Зајечарска Гитаријада, из године у годину, стиче све више угледа. Најбоље о томе говори податак да сваке године имамо све више пријављених демо бендова. Ове године се за учешће пријавило око 300 група из Србије и земаља у региону. Жири је преслушавао материјале и одабрао полуфиналисте, док су два бенда изабрани гласовима публике. Трудили смо се да буду жанровски различити", рекао је Бранимир Локнер, председник жирија Гитаријаде.

У финалу биће проглашен победник по оцени стручног жирија, победник по оцени публике и победник са подручја Републике Србије.

Стручни жири 49. ГИТАРИЈАДЕ чинили су: Бранимир Локнер, рок критичар и публициста; Игор Полак, представник ХХФ-а; Игор Башин, новинар, музичар и публициста; Драгутин Матошевић, новинар; Панта Џамбазоски, новинар и рок критичар; Васко Громков, Фестивал Силата на рок; Драгиша Радуловић, ПР менаџер; Ненад Кузмић, музички уредник Радио Београда 202 и Марко Ранђеловић, Установа Гитаријада Зајечар.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.