Вести

Мирковић: Градска власт остварује позитивне резултате

Мирковић: Градска власт остварује позитивне резултате

На данашњој седници Скупштине града Зајечара, изгласана је Одлука о трећем допунском буџету града Зајечара за 2015. годину. Председник зајечарског парламента Саша Мирковић, истакао је да локална власт у Зајечару остварује позитивне резултате.

"Први пут град Зајечар бележи суфицит од близу 10 милиона динара. У исто време садашња градска власт вратила је више од 2 милиона евра кредита дуга из претходног периода, а притом се није задужила ниједан динар. У наредном периоду очекује се још инфраструктурних радова", истакао је Мирковић.

Председник Скупштине града Зајечара додао је да је задовољан организацијом 49. Гитаријаде.

"Честитам на организацији Гитаријаде. Зајечарска Гитаријада је насјстарији рок фестивал, а следеће године нас очекује јубиларна 50. по реду. Наредне године потрудићемо се да Гитаријада буде још боља и биће доста промена", рекао је Мирковић.

Одборници зајечарског парламента усвојили су, између осталог, Предлог о допуни Одлуке о оснивању Јавног предузећа за урбанизам и пројектовање "Урбанизам Зајечар". Према овој Одлуци, делатност овог предузећа допуњује се пословима изградњом зграда, цевовода, као и обављање других архитектонских и инжењерских делатности.

На седници Скупштине града Зајечара усвојен је и Предлог одлуке о изменама и допунама Одлуке о јавним паркиралиштима, као и Предлог одлуке о давању сагласности на Измене програма пословања ЈКП "Зајечарпаркинг".

Изгласане су и одлуке о регулисању међусобних потраживања између Града Зајечара и ЈКСП "Зајечар", као и Предлог решења о усвајању извештаја о раду ЈКСП "Зајечар".

Чланови зајечарског парламента, поред осталог, донели су и Решење о именовању Ане Петковић, дипломираног социолога, за директора Установе за дневни боравак деце и омладине ометене у развоју "Облутак" у Зајечару.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.