Гитаријада

Све је спремно за Гитаријаду! Фото: mojatv.rs

Све је спремно за Гитаријаду!

Зајечар сваког лета постаје рок престоница Србије током трајања "Гитаријаде". Тако ће бити и ове године по 49. пут. Бина је спремна и у току су завршне припреме за овогодишњу манифестацију.

Централна бина, на Рок стејџу, димензија 30 x 15 метара и по изгледу и функционалности, задовољиће потребе свих извођача, као и лед екран 12 x 5 метара, кажу организатори овог рок спектакла.

Цео програм почеће доделом кључа града Зајечара Роконачелнику овогодишње манифестације Ненаду Милосављевићу, познатијем као Неша Галија, и уручивањем награде "Костадин Костадиновић - Чауш" музичару и новинару Владимиру Јанковићу - Џету. Пре те церемоније свечано ће бити откривена табла поводом преименовања улице 4. јули у Костадин Костадиновић Чауш.

Прво вече на Рок стејџу у овогодишње манифестације наступиће Дарко Рундек "Карго трио", Џибони и Влатко Стефановски, Никола Врањковић, "Giga Groovy Going Group" и победници 48. Гитаријаде бенд "Д Зоо".

У оквиру такмичарског дела наступиће 14 бендова у полуфиналу.
Полуфинале ће бити одржано 30. и 31. јула, а финале 1. августа.

На Гитаријади ће наступити и "Ван Гог", "Дубиоза Колектив", "Хард Тајм", "Guano Apes", "Кербер", "Laibach", "Галија", "Therapy?", "Генерација 5", "Електрични оргазам", Ђура и морнари и други.

Традиционални Рок камп на зајечарској Краљевици у организацији одреда извиђача „Ђорђе Симеоновић“ биће отворен 29. јула. Рок камп је сваке године стециште љубитеља доброг звука из свих крајева Србије, где долазе и југоносталгичари из република бивше Југославије, као и суседи из Румуније и Бугарске.

У кампу ће бити смештени и учесници Мото скупа, који се традиционално уз Гитаријаду у Зајечару, одржава већ 19 година.

За функционисање Рок кампа и ове године биће задужени зајечарски извиђачи, а биће организовано и стално присуство медицинске и противпожарне екипе, као и припадника полиције.

На зајечарској Краљевици, на простору код Дома извиђача биће постављени шатори у којима ће се припремати и служити бесплатан ручак, а и смештај у Рок кампу и овог лета биће бесплатан.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 08
  јул
  Зајечар: Утврђено присуство вируса covid-19 код четири (4) особе

  Данас је на основу резултата узорака послатих лабораторији “Ватрено око”, а на основу извештаја ЗЗЈЗ “Тимок”, утврђено присуство вируса covid-19 код четири (4) особе са територије града Зајечара.

  Више
 • 02
  јул
  Три нова случаја заразе вирусом Covid-19 у Зајечару

  На основу извештаја ЗЗЈЗ “Тимок” - Зајечар, од 5 јуче тестираних особа, још три (3) особе, из Зајечара су Covid-19 позитивне. Две особе су женског и једна мушког пола старосне доби од 40 до 52. године. Данас је у лабараторију “Ватрено око” упућено 15 узорака тестираних грађана Зајечара.

  Више
 • 24
  апр
  Климатизовани контејнер донација Владе РС и ЕУ Дому здравља Зајечар

  Данас је, из донације Владе Републике Србије и ЕУ, у зајечарски Дом здравља, стигао климатизовани контејнер за тестирање на корона вирус, узимање узорака и крви за лабараторијску анализу, особама са симптомима инфекције вирусом Covid-19.

  Више
 • 24
  апр
  У Зајечару још 14 лица позитивно на COVID-19

  На основу резултата 129 особа, тестираних 21.04.2020.године, који су управо пристигли, а који су са већ утврђеног подручја “локалне трансмисије”, још 14 лица је са позитивним резултатом. Сви новооткривени случајеви су или асимптоматични или са благом клиничком сликом.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.