Гитаријада

Све је спремно за Гитаријаду! Фото: mojatv.rs

Све је спремно за Гитаријаду!

Зајечар сваког лета постаје рок престоница Србије током трајања "Гитаријаде". Тако ће бити и ове године по 49. пут. Бина је спремна и у току су завршне припреме за овогодишњу манифестацију.

Централна бина, на Рок стејџу, димензија 30 x 15 метара и по изгледу и функционалности, задовољиће потребе свих извођача, као и лед екран 12 x 5 метара, кажу организатори овог рок спектакла.

Цео програм почеће доделом кључа града Зајечара Роконачелнику овогодишње манифестације Ненаду Милосављевићу, познатијем као Неша Галија, и уручивањем награде "Костадин Костадиновић - Чауш" музичару и новинару Владимиру Јанковићу - Џету. Пре те церемоније свечано ће бити откривена табла поводом преименовања улице 4. јули у Костадин Костадиновић Чауш.

Прво вече на Рок стејџу у овогодишње манифестације наступиће Дарко Рундек "Карго трио", Џибони и Влатко Стефановски, Никола Врањковић, "Giga Groovy Going Group" и победници 48. Гитаријаде бенд "Д Зоо".

У оквиру такмичарског дела наступиће 14 бендова у полуфиналу.
Полуфинале ће бити одржано 30. и 31. јула, а финале 1. августа.

На Гитаријади ће наступити и "Ван Гог", "Дубиоза Колектив", "Хард Тајм", "Guano Apes", "Кербер", "Laibach", "Галија", "Therapy?", "Генерација 5", "Електрични оргазам", Ђура и морнари и други.

Традиционални Рок камп на зајечарској Краљевици у организацији одреда извиђача „Ђорђе Симеоновић“ биће отворен 29. јула. Рок камп је сваке године стециште љубитеља доброг звука из свих крајева Србије, где долазе и југоносталгичари из република бивше Југославије, као и суседи из Румуније и Бугарске.

У кампу ће бити смештени и учесници Мото скупа, који се традиционално уз Гитаријаду у Зајечару, одржава већ 19 година.

За функционисање Рок кампа и ове године биће задужени зајечарски извиђачи, а биће организовано и стално присуство медицинске и противпожарне екипе, као и припадника полиције.

На зајечарској Краљевици, на простору код Дома извиђача биће постављени шатори у којима ће се припремати и служити бесплатан ручак, а и смештај у Рок кампу и овог лета биће бесплатан.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.