Гитаријада

У СУСРЕТ 49. ГИТАРИЈАДИ: Отворена Рок академија Фото: gitarijada.org

У СУСРЕТ 49. ГИТАРИЈАДИ: Отворена Рок академија

У сусрет 49. Гитаријади, отворена је још једна Рок академија. Рок академја у Зајечару организује се већ четврти пут. Првог дана Рок Академије одржано је уводно предавање и упознавање са учесницима.

Испред Установе Гитаријада Зајечар и у име града Зајечара, добродошлицу демо бендовима пожелео је директор Установе Гитаријада, Перислав Дуцић:

У току наредних дана присуствоваћете занимљивим и корисним предавањима, еминентних предавача, који ће у оквиру свог дела моћи да вас упуте на тајне вашег будућег заната“, рекао је Дуцић.

Укупно седам демо бендова који су се пријавили за учешће на Рок академији имају привилегију да присуствују предавањима

"Рок академија организована је за све демо бендове који су се пласирали у полуфинале овогодишње Гитаријаде. Све је почело још пре три године. Почело и заживело у пуном сјају", каже координаторка Рок академије Снежана Зарев.

Сви бендови који су се пријавили за учешће у Рок Академију 49. Гитаријаде имаће прилику да присуствују предавањима теорије и праксе еминентних предавача: Николе Врањковића - композитора, музичара, гитаристе, текстописца и продуцента; Саше Ристића - бубњара, директора Друм Дум Фестивала из Лесковца; Амера Сујолџића - музичара, задуженог за жичане инструменте; Драгише Радуловића - ПР менаџера.

Рок академија, која ће ове године бити одржана од 26. до 29. јула у Музичкој школи “Стеван Мокрањац” у Зајечару, подразумева радионице за демо бендове са следећим елементима:
- подешавање и одржавање гитаре;
- подешавање и одржавање бубњева;
- методологија вежбања гитаре и бубњева;
- методологија вежбања гласа;
- менаџмент бенда (вежбање, промоција, перформанс, финансије, заштита ауторских права, турнеје);
- продукција звука (на пробама, у малим просторима, на фестивалима);
- аудио снимање (припрема, снимање, постпродукција).

Методе које се користе током радионица су: предавање; презентација; конкретни примери из праксе; практичне вежбе; самосталан рад полазника уз асистенцију.

Циљ Рок академије је јачање капацитета младих људи и олакшање приступа глобалним тржиштима креативних производа/услуга на локалном и регионалном нивоу, кроз подизање нивоа свести о значају и могућностима за локални економски развој кроз креативну/музичку индустрију, повећање знања и вештина чланова бендова и пратећег особља и остваривање успешне преко-граничне сарадње.

Рок академија, као пратећи програм 49. Гитаријаде у Зајечару, трајаће све до до самог почетка најстаријег рок фестивала.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.