Вести

Нове надлежности ЈП

Нове надлежности ЈП "Урбанизам Зајечар"

На седници Градског већа у Зајечару било је речи и о Нацрту одлуке о оснивању Јавног предузећа за урбанизам и пројектовање под називом “Урбанизам Зајечар”.

Пред члановима Градског већа нашала се и Одлука о регулисању потраживања између Града Зајечара и Јавно комуналног стамбеног предузећа “Зајечар”.

Чланови Градског већа сагласни су да међусобна потраживања Града Зајечара и ЈКСП "Зајечар" буду регулисани тако да дуг за мазут од близу 11,5 милиона динара, који је Град набавио за прошлу грејну сезону, ово предузеће регулише тако што ће потписати споразуме са неколико школа и ПУ "Ђулићи".

Већници су, поред осталог, разматрали и Нацрт решења о преносу права коришћења средства у јавној својини са “Дирекције за изградњу” на Град Зајечар, као и Извештај о извршењу буџета за период од 1. јануара до 30. јуна 2015.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 19
  јун
  Одржана 127. седница Градског већа у Зајечару

  Градски већници су усвојили Нацрт Одлуке о другој измени и допуни буџета града Зајечара за 2024. годину, са изменом Кадровског плана за 2024. годину, Нацрт Одлуке о усвајању Стратегије развоја урбаног подручја града Зајечара и општина Књажевац, Сокобања и Бољевац,

  Више
 • 08
  јун
  Делегација града Зајечара одала почаст жртвама логора у Тржичу

  Данас је, у месту Љубељ (концентрациони парк), делегација Зајечара, на позив руководства братског града Тржича, поводом 79. годишњице ослобођења овог логора (који је био јужни део у саставу злогласног конц. логора Матхаузен) положила венац на споменик “Оптужујем” посвећен жртвама овог логора.

  Више
 • 05
  јун
  Зајечарски матуранти заплесали на Тргу ослобођења

  Град Зајечар и Канцеларија за младе града Зајечара, уз подршку Матичне библиотеке „Светозар Марковић” Зајечар и зајечарског позоришта, организовали су „Зајечарски матурантски плес”, а тачно у подне на Тргу ослобођења плесало је 360 ученика завршних разреда зајечарских средњих школа

  Више
 • 03
  јун
  НАСТАВЉАМО ПОДРШКУ ПОЉОПРИВРЕДИ: Расписано седам конкурса у области пољопривреде

  Град Зајечар расписао је седам конкурса за доделу подстицајних средстава у области пољопривреде за 2024. годину, а на основу програма мера који је усвојен 15. маја на седници Скупштине града Зајечара.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.