Гитаријада

Рок академија ове године ће бити одржана од 26. до 29. јула Фото: gitarijada.org

Рок академија ове године ће бити одржана од 26. до 29. јула

Пратећи програм 49. Гитаријаде и ове године је Рок Академија, која је организована за све демо бендове који су се пласирали у полуфинале овогодишње Гитаријаде.

Сви бендови који су се пријавили за учешће у Рок Академији 49. Гитаријаде имаће прилику да присуствују предавањима теорије и праксе еминентних предавача: Николе Врањковића - композитора, музичара, гитаристе, текстописца и продуцента; Саше Ристића - бубњара, директора Друм Дум Фестивала из Лесковца; Амера Сујолџића - музичара, задуженог за жичане инструменте; Драгише Радуловића - ПР менаџера.

Рок академија, која ће ове године бити одржана од 26. до 29. јула у Музичкој школи “Стеван Мокрањац” у Зајечару, подразумева радионице за демо бендове са следећим елементима:
- подешавање и одржавање гитаре;
- подешавање и одржавање бубњева;
- методологија вежбања гитаре и бубњева;
- методологија вежбања гласа;
- менаџмент бенда (вежбање, промоција, перформанс, финансије, заштита ауторских права, турнеје);
- продукција звука (на пробама, у малим просторима, на фестивалима);
- аудио снимање (припрема, снимање, постпродукција).

Методе које се користе током радионица су: предавање; презентација; конкретни примери из праксе; практичне вежбе; самосталан рад полазника уз асистенцију.

Циљ Рок академије је јачање капацитета младих људи и олакшање приступа глобалним тржиштима креативних производа/услуга на локалном и регионалном нивоу, кроз подизање нивоа свести о значају и могућностима за локални економски развој кроз креативну/музичку индустрију, повећање знања и вештина чланова бендова и пратећег особља и остваривање успешне преко-граничне сарадње.

У оквиру овог програма организују се радионице за демо бендове, пратеће особље и Ивент Манаџмент.

Установа Гитаријада је за све полазнике обезбедила смештај и храну, а ово ће бити и прилика за бендове да током трајања Академије упознају град рокенрола и што боље се припреме за наступ у полуфиналу.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.