Вести

Отворена изложба

Отворена изложба "Славенски запис"

У галерији Радул-Беговог конака у Зајечару отворена је изложба слика под називом "Славенски запис", Славише Мирковића Микајла, аутора из Минићева. Ови цртежи подсећају да уметност није на крају свог постојања.

Изложба цртежа "Славенски запис" изазвала је велику пажњу посетилаца. Овај уметник уводи љубитеље цртежа у бајковите призоре, а људску фигуру ставља у први план.

"Мотиви цртежа су са територија словенских народа. Волим словенску културу и традицију и тако је дошла инспирација за стварање ових цртежа", рекао је Славиша Мирковић Микајло, аутор изложбе.

Славиша Мирковић Микајло завршио је Педагошку академију - ликовни одсек. Излагао је више пута са ликовним удружењем "ЗаАрт". Изложба се може разгледати у галерији Радул беговог конака у Зајечару.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.