Вести

Одржан 5. Балкански фестивал традиционалне културе Влаха

Одржан 5. Балкански фестивал традиционалне културе Влаха

Завршен је пети Балкански фестивал традиционалне културе Влаха, који је овог викенда одржан у Дубочану код Зајечара. Публици су се представили изворни ансамбли из околине Неготина, Бора и Зајечара, и гости из Бугарске.

Након дефилеа учесника, у име града Зајечара присутнима се обратило Душан Фировић, члан Градског већа, који је и званично отворио фестивал.

"Овакве манифестације драгоцене су из много разлога, али пре свега у очувању културног идентитета влашког народа. Сабор је био прилика да се осим склапања нових пријатељства, очувају култура и обичаји. Локална самоуправа ће и даље помагати у очувању традиције и народног стваралаштва", рекао је Душан Фировић, члан Градског већа Зајечара.

Организатори манифестације су Установа "Центар за културу и туризам" града Зајечара, Национални савет Влаха, Месна заједница Дубочане, а покровитељ је град Зајечар.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.