Вести

Министар Александар Вулин посетио Зајечар

Министар Александар Вулин посетио Зајечар

Министар рада, запошљавања, борачких и социјалних питања Александар Вулин борави у посети Зајечару. Министар Вулин је са највишим градским званичницима у филијали ПИО фонда у Зајечару присуствовао промоцији новог електронског сервиса.

Сервис који омогућава грађанима да електронским путем поднесу захтеве за добијање документације из надлежности ПИО фонда у Зајечару је у употреби већ извесно време, интересената има, у шта се министар Вулин и лично уверио.

Током обиласка филијале ПИО фонда у Зајечару министар Вулин је, заједно са градоначелником Зајечара Велимиром Огњеновићем, начелником Зајечарског управног округа Владаном Пауновићем и директорком филијале Оливером Ранђеловић одржао кратак састанак са начелницима одељења у филијали ПИО у Зајечару где је упознат са радом филијале.

"На званичном сајту Републичког ПИО фонда, грађани се могу упознати са коришћењем електронског сервиса, како да електронским путем добију потребна уверења и потврде", каже Оливера Ранђеловић, директорка филијале ПИО фонда у Зајечару.

"Електронски шалтер служи како би грађани што пре добили потребну документацију на лакши и бржи начин", рекла је Драгана Калиновић, директорка Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање.

"Све што корисници пошаљу као захтев у електронској форми, добиће у року од пет дана. Увели смо још једну нову апликацију, а то је да се може израчунати одлазак у пензију и увели смо могућност издавања докумената на ћирилици. Од почетка године повећан је број уплаћених доприноса око 9%, што говори о повећању запослености", поручио је Александар Вулин, министар рада, запошљавања, борачких и социјалних питања.

Након одржаног састанка министар Вулин је у пратњи градоначелника Огњеновића и начелника Зајечарског управног округа Владана Пауновића прошетао централним зајечарским тргом.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.