Вести

Министар Александар Вулин посетио Зајечар

Министар Александар Вулин посетио Зајечар

Министар рада, запошљавања, борачких и социјалних питања Александар Вулин борави у посети Зајечару. Министар Вулин је са највишим градским званичницима у филијали ПИО фонда у Зајечару присуствовао промоцији новог електронског сервиса.

Сервис који омогућава грађанима да електронским путем поднесу захтеве за добијање документације из надлежности ПИО фонда у Зајечару је у употреби већ извесно време, интересената има, у шта се министар Вулин и лично уверио.

Током обиласка филијале ПИО фонда у Зајечару министар Вулин је, заједно са градоначелником Зајечара Велимиром Огњеновићем, начелником Зајечарског управног округа Владаном Пауновићем и директорком филијале Оливером Ранђеловић одржао кратак састанак са начелницима одељења у филијали ПИО у Зајечару где је упознат са радом филијале.

"На званичном сајту Републичког ПИО фонда, грађани се могу упознати са коришћењем електронског сервиса, како да електронским путем добију потребна уверења и потврде", каже Оливера Ранђеловић, директорка филијале ПИО фонда у Зајечару.

"Електронски шалтер служи како би грађани што пре добили потребну документацију на лакши и бржи начин", рекла је Драгана Калиновић, директорка Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање.

"Све што корисници пошаљу као захтев у електронској форми, добиће у року од пет дана. Увели смо још једну нову апликацију, а то је да се може израчунати одлазак у пензију и увели смо могућност издавања докумената на ћирилици. Од почетка године повећан је број уплаћених доприноса око 9%, што говори о повећању запослености", поручио је Александар Вулин, министар рада, запошљавања, борачких и социјалних питања.

Након одржаног састанка министар Вулин је у пратњи градоначелника Огњеновића и начелника Зајечарског управног округа Владана Пауновића прошетао централним зајечарским тргом.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 24
  апр
  Климатизовани контејнер донација Владе РС и ЕУ Дому здравља Зајечар

  Данас је, из донације Владе Републике Србије и ЕУ, у зајечарски Дом здравља, стигао климатизовани контејнер за тестирање на корона вирус, узимање узорака и крви за лабараторијску анализу, особама са симптомима инфекције вирусом Covid-19.

  Више
 • 24
  апр
  У Зајечару још 14 лица позитивно на COVID-19

  На основу резултата 129 особа, тестираних 21.04.2020.године, који су управо пристигли, а који су са већ утврђеног подручја “локалне трансмисије”, још 14 лица је са позитивним резултатом. Сви новооткривени случајеви су или асимптоматични или са благом клиничком сликом.

  Више
 • 22
  апр
  САОПШТЕЊЕ ШВС ГРАДА ЗАЈЕЧАРА - ЈОШ 12 ГРАЂАНА ПОЗИТИВНО НА КОРОНАВИРУС

  На основу најновијих 79 обрађених узорака (узетих 16.04. (1) и 20.04. (78) у Зајечару има 12 нових потврђених грађана позитивних на присуство вируса Covid-19. Ради се о очигледном примеру локалне трансмисије истог. У укупном броју град Зајечар, по евиденцији ЗЗЈЗ “Тимок”, сада има 41 инфицираног коронавирусом.

  Више
 • 27
  мар
  Обавештење о броју тестираних на COVID-19

  На територији Тимочке Крајине (Зајечарски и Борски округ), поред два регистрована случаја (Зајечар), тестирано је, данас и јуче, још 18 особа са сумњом на симптоме вируса covid-19 или су имали контакте са особама којима је присуство вируса потврђено

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.