Вести

Награђени најбољи зајечарски ученици

Награђени најбољи зајечарски ученици

У Позоришту Тимочке крајине "Зоран Радмиловић" организован је свечани пријем за зајечарске ученике основних и средњих школа – носиоце Вукових диплома и добитнике признања на државним такмичењима у знању и спорту.

Основне и средње школе на територији Зајечара изнедриле су 117 вуковаца. Са Вуковом дипломом на крају ове школске године су 64 свршена основца и 53 средњошколца.

На такмичењима највишег ранга из математике, физике, историје, биологије, српског и страних језика, стручних предмета, као и у више спортских дисциплина, зајечарски ђаци су освојили у протеклој школској години 55 највреднијих признања.

У име Града Зајечара, ученике је поздравио др Мирко Николић, заменик градоначелника.

"Изузетно ми је задовољство и поносан сам што сам данас уручио књиге и признања најбољим зајечарским ученицима. Најбољи ђаци и спортисти морају бити узор својим вршњацима, а Град Зајечар ће им помоћи у складу са могућностима", рекао је др Мирко Николић, заменик градоначелника Зајечара.

У протеклој школској години сви ђаци прваци су добили таблет рачунаре, најбољи у генерацији су награђени на Светосавској академији, а крајем августа ће 20 најуспешнијих средњошколаца отићи у Црну Гору на десетодневно летовање о трошку Града Зајечара.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.