Гитаријада

Саша Мирковић: Џибони отвара овогодишњу Гитаријаду

Саша Мирковић: Џибони отвара овогодишњу Гитаријаду

Ове године 49. Гитаријаду која се одржава од 29. јула до 1. августа 2015. године у Зајечару отвориће најпопуларнији хрватски музичар Златан Стипишић Џибони.

"Сигуран сам да ће одлука да Џибони отвори 49. Гитаријаду одушевити публику фестивала. Гитаријада ће ове године бити јача него икад, очекујемо рекорде јер је то један од најзначајних музичких фестивала у региону", каже за "Моју ТВ" председник Скупштине града Зајечара Саша Мирковић.

Хрватски музичар који је до сад објавио десет албума, приредиће концерт за памћење пред зајечарском публиком која ће имати прилике да ужива у неким од његових највећих хитова.

Златан Стипишић Џибони почео је каријеру осамдесетих у хеави метал бенду "Осми путник". Након распада бенда сели се у Западни Берлин и прикључује се немачкој групи "V2" за коју се појављује као аутор песама на албуму "Out To Lunch". Као студијски музичар сарађивао је с а легендарном немачком хеви метал групом "Rage" на албуму "Invisible Horizons".

Под тим именом почиње соло каријеру у деведесетима са песмама које спајају елементе рока и далматинске етно музике. Његова популарност наставила је да расте преко граница Хрватске и тренутно је један од најпопуларнијих и најутицајнијих музичара бивше Југославије. Џибони је написао песму "Цесарица" за Оливера Драгојевића, која је постала огроман хит и најемитованија песма у Хрватској деведесетих.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.