Вести

Котлујевачки мост предат на употребу Зајечарцима tvbest.rs

Котлујевачки мост предат на употребу Зајечарцима

Велелепни мост у зајечарском насељу Котлујевац, који су данас свечано отворили председник Скупштине града Зајечара Саша Мирковић, потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић и градоначелник Зајечара Велимир Огњеновић, предат је на употребу грађанима.

Већ прво вече, након отварања, Зајечарци су искористили прилику за шетњу и обилазак овог инфраструктурног пројекта.

Нови мост у Зајечару направљен по новој технологији, од пренапрегнутог бетона, са ужадима. Нови мост на Црном Тимоку је значајан, јер спаја два дела града, што омогућава безбедан и повећан проток саобраћаја, заменио је стари мост који је направљен пре око 70 година.

Мост је пројектован на нови начин. Дугачак је 68 метара и има обалне пилоне висине 6,4 метра. Радове су изводили "МБА Миљковић". Котлујевачки мост је, иначе, отворен дан пре обећаног рока, а први човек зајечарског парламента Саша Мирковић је још почетком фебруара најавио да ће мост до Видовдана бити готов. Зајечар је финансирао радове у вредности од 137 милиона динара.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.