Вести

46. седница Градског већа Зајечара

46. седница Градског већа Зајечара

Градоначелник Зајечара Велимир Огњеновић одржао је трећег децембра, по хитном поступку, 46. седницу Градског већа Града Зајечара на којој је усвојен Нацрт одлуке о буџету Града Зајечара за 2014. годину. Њиме се Скупштини Града предлаже да укупни приходи и расходи износе 2.261.692.700 динара, а градоначелник Огњеновић каже да је задовољан целим поступком израде најважнијег економског документа Града.

Предлог Нацрта одлуке о буџету Града Зајечара за 2014. годину рађен је заједно са нашим коалиционим партнерима и ја сам изузетно задовољан што смо постигли да буде развојни како би смо у Зајечару градили и наредне године. Истина, постоји планирани дефицит, али ћемо моћи да га надокнадимо. Изузетно сам задовољан и одвијањем целе седнице, током које су се чуле конструктивне расправе, а све одлуке донете једногласно.

Чланови Већа су се сагласили са Нацртом одлуке о измени Одлуке о деветом допунском буџету, те нацртима Одлуке о изменама Одлуке о распореду радног времена обављања трговинске, угоститељске и занатске делатности и Одлуке о начину објављивања одлука и других општих аката Града Зајечара. Разматрани су и усвојени нацрти решења о усвајању извештаја о раду и финансијских извештаја Фондације "Зоран Радмиловић" и Матичне библиотеке "Светозар Марковић", те решења о давању сагласности на Програм пословања и Финансијски план за 2013. годину и цену воде ЈКП "Комуналац" Салаш. Разматран је и прихваћен и Нацрт решења о давању сагласности ЈКП "Зајечарпаркинг" Зајечар на Ценовник коришћења јавних паркиралишта на територији града Зајечара.

Веће је, такође, разматрало и усвојило нацрте решења о давању сагласности на И Ребаланс Плана и Програма пословања ЈКСП "Зајечар" за 2013. годину, решења о давању сагласности овом предузећу на цену гробљанских и услуга извожења смећа, као и Одлуке о допуни Одлуке о преносу права коришћења средстава у јавној својини од ЈКП "Краљевица" на ЈКСП "Зајечар". Прихваћени су и Нацрт решења о давању сагласности на Програм пословања ЈКП Градско саобраћајно предузеће "Зајечар" за пословну 2014. годину, нацрти решења о престанку права коришћења непокретности пренете ЈКП "Краљевица" и "Бизнис инкубатор центру Зајечар".

Разматрани су и Предлог решења о давању сагласности на Правилник о унутрашњој организацији и систематизацији радних места у Стручној служби за скупштинске послове Скупштине Града Зајечара, Предлог закључка о покретању поступка за прибављање непокретности у јавној својини Града Зајечара, непосредном погодбом, без накнаде, Предлог закључка о прихватању Записника о техничкој исправности и могућности поправке возила Градске управе Града Зајечара. Већници су усвојили Закључак о предлогу састава Комисије за враћање земљишта које је прешло у државну својину по основу пољопривредног земљишног фонда и конфискацијом због неизвршених обавеза из обавезног откупа пољопривредних производа и сагласили се да се Црвеном крсту Зајечара помогне са 55.000 динара за куповину играчака за 110 новогодишњих пакетића за децу, кориснике социјалне помоћи преко ове организације.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.