Вести

Град Зајечар расписао два конкурса за за куповину кућа младим брачним паровима на селу

Град Зајечар расписао два конкурса за за куповину кућа младим брачним паровима на селу

Град Зајечар је расписао два конкурса:

 • За избор кандидата (парова) за доделу сеоских кућа са окућницом на територији града Зајечара
 • За прибављање сеоских кућа са окућницом брачним и ванбрачним паровима на територији града Зајечара

Конкурсом за избор кандидата (парова) за доделу сеоских кућа са окућницом на територији града Зајечара ће бити обухваћени брачни и ванбрачни парови који немају стамбени простор у власништву или сувласништву.

Право учешћа на конкурсу имају супружници чија брачна заједница траје најмање годину дана и ванбрачни партнери са трајнијом заједницом живота, у складу са Законом, да један од супружника (ванбрачних партнера) није старији од 40 година живота у моменту подношења пријаве на Конкурс, и да су оба супружника (ванбрачна партнера) држављани Републике Србије. Такође, право учешћа имају супружници чија брачна заједница траје најмање годину дана у моменту подношења пријаве, односно ванбрачни партнери са трајнијом заједницом живота (у складу са Законом), да нису власници или сувласници било какве непокретности на територији Републике Србије и да исту нису отуђили у претходних 5 година од дана објављивања Конкурса, да учесници конкурса нису у крвном, тазбинском или сродству по усвојењу са потенцијалним продавцем непокретности, да у моменту подношења пријаве немају неизмирених доспелих обавеза по основу пореза и доприноса у складу са прописима Републике Србије и да нису правоснажно осуђивани за кривична дела против брака и породице и против полних слобода.

Конкурсом за прибављање сеоских кућа са окућницом брачним и ванбрачним паровима на територији града Зајечара обухваћени су власници непокретности које се налазе у сеоским насељеним местима изван градских и приградских насеља.

Циљеви конкурса усмерени су на:

 • подстицање развоја руралних средина
 • ублажавање економске цене подизања детета

Конкурси се спроводе у оквиру пројекта за спровођење мера популацоне политике грда Зајечара који суфинансира Кабинет министра без портфеља задуженог за демографију и популациону политику.

Пријаве на Конкурс са припадајућом документацијом достављају се непосредно или путем поште препорученом пошиљком на адресу: Град Зајечар, Трг Ослобођења 1, са назнаком „Конкурс за избор кандидата (парова) за доделу сеоских кућа са окућницом на територији Града Зајечара“.

Пријаве на Конкурс се могу подносити до 12. новембра ове године.

Текстови конкурса, обрасци пријаве и Правилник могу се видети на сајту града Зајечара http://www.zajecar.info/oglasi

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

 • 05
  авг
  Јавни позив за интерно расељена лица

  Комисија за доделу помоћи за куповину сеоских кућа са окућницом Града Зајечара објавила је јавни позив за доделу помоћи интерно расељеним лицима док су расељеништву, ради решавања стамбеног питања.

  Више
 • 09
  дец
  Традиционални 29. новогодишњи турнир у малом фудбалу почиње 14. децембра

  Традиционални 29. новогодишњи турнир у малом фудбалу биће одржан од 14.до 29.децембра у Спортској хали на Краљевици. Пријављивање екипа до петка 13.децембра до 12 часова.

  Више
 • 09
  дец
  Од суботе пријем грађана Зајечара

  Од суботе, 14.12.2019.год. градоначелник Зајечара Бошко Ничић наставиће са редовним пријемом странака, сваке суботе, а везано за комуналне, инфраструктурне и друге проблеме у склопу његових овлашћења и делокруга рада предвиђених законом.

  Више
 • 04
  дец
  Дан војних ветерана обележен у Зајечару

  Поводом Дана војних ветерана, у склопу обележавања значајних историјских датума и неговања слободарских традиција, Команда за развој Тимочке бригаде, представници Града Зајечар, борачких организација и чланови породица погинулих припадника Војске

  Више
 • 26
  нов
  Нови дрвореди у зајечарским улицама

  Према речима надлежних, нови дрвореди ће красити насеља „Плажа“, „Влачић“, „Краљевица“ и „Кључ“, затим простор код Дома културе у Котлујевцу, „Кoпаоничког моста“ и „Острва“, као и сам центар града.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.