Вести

Зајечар у Бечу представио свој инвестициони потенцијал Фото: zajecar.info

Зајечар у Бечу представио свој инвестициони потенцијал

Град Зајечар и представништво Привредне коморе Србије у Бечу представили су инвестиционе потенцијале овог српског града на међународној конференцији “Грит Виена” (Greet Vienna).

Међународни скуп је водећа аустријска интернационална платформа на тему некретнина и инвестиција у централној, источној и југоисточној Европи укључујући Русију и Турску.

Србију је представљао град Зајечар, који је на свом штанду представио туристички и пословни потенцијал града и региона источне Србије, као и актуелне пројекте попут Краљевица-адреналин парка и бање Николичево.

На панелу “Србија” представник Привредне коморе Србије Вера Видовић, истакла је значај ПКС и њеног представништва у Аустрији у подршци српским и аустријским привредницима у представљању својих пословних могућности, успостављању контаката и даљем развоју привредне сарадње.

Ове године земља у фокусу је била Турска, чије је инвестиционе потенцијале представио доскорашњи министар за урбано планирање и заштиту животне средине Ердоган Бајрактар.

Скупу у Бечу присуствовали су и представници Саудијске Арабије и Бахреина. Отварајући конференцију, доскорашни члан Европског парламента Ханес Свобода је истакао велики значај сарадње Аустрије и земаља југоисточне Европе, у које је Аустрија уложила велика финансијска средства, као и даље ширење те сарадње на земље Блиског и Средњег истока.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.