Гитаријада

Програм 49. Гитаријаде промовисан у главном граду Аустрије

Програм 49. Гитаријаде промовисан у главном граду Аустрије

Поводом учешћа Републике Србије на Еуросонгу, синоћ (понедељак 18. мај) је у свечаној сали Куће спорта (Хаус Дес Спорт) при Министарству одбране Републике Аустрије у Бечу, одржана промоција града Зајечара, у оквиру које је представљен и богат програм 49. Гитаријаде, која ће у Зајечару бити организована од 29. Јула до 1. августа ове године.

Програму су присуствовали његова екселенција амбасадор Републике Србије у Аустрији г-дин Перо Јанковић, заменик амбасадора г-дин Горан Брадић, посланица у Градској и покрајинској скупштини града Беча Аница Матзка – Дојдер, представник Туристичке организације Србије г-ђица Сандра Влатковић, и председник Заједнице српских клубова у Бечу г-дин Боро Капетановић.

У оквиру културно – уметничког програма, наступили су Центар за традиционалне уметности „Корени“, вокална солисткиња Александра Стојановић, дуваћки оркестар „Златне трубе“ из Књажевца и мултиинструменталиста Милан Дуцић, а одржана је промоција Гитаријаде, као и туристичка презентација града Зајечара.

Организатори програма којим се наш град представио српској дијаспори у Бечу су Установе „Гитаријада“ и Центар за културу и туризам „ЦЕКИТ“, а покровитељ је град Зајечар.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.