Вести

Одржана 110.седница Градског већа у Зајечару

Одржана 110.седница Градског већа у Зајечару

Јуче је одржана 110.седница Градског већа у Зајечару, којом је председавао Владимир Виденовић заменик градоначелника.

Градски већници су усвојили Нацрт Решења о усвајању Извештаја о пословању Туристичке организације града Зајечара од 01. јануара до 31. децембра 2023. године, Нацрт Решења о усвајању Финансијског извештаја Туристичке организације града Зајечара за 2023. годину као и Нацрт Решења о давању сагласности на Годишњи програм рада за 2024. годину Туристичке организације града Зајечара.

Усвојен је и Нацрт Одлуке о првој измени и допуни Одлуке о буџету града Зајечара за 2024. годину, Нацрт Одлуке о ангажовању ревизора за обављање екстерне ревизије Завршног рачуна буџета града Зајечара за 2023. годину, Нацрт Одлуке о приступању изради II измене и допуне Планова детаљне редулације за изградњу уређаја за коришћење снаге ветра у циљу производње енергије (Фарме ветрењача) - ветропаркова „Нова Вршка Чука“ и „Вршка Чука II“ у Зајечару, Нацрт Решења о давању сагласности на нацрте и закључење аката за потребе изградње соларне електране „ГРАДСКОВО“ на територији града Зајечара, Нацрт Одлуке о измени Одлуке о организовању, финансирању и условима рада саветника за заштиту права пацијената, Нацрт Одлуке о изменама и допуни Одлуке о образовању Штаба за ванредне ситуације града Зајечара, Нацрт Одлуке о усвајању Стратегије развоја урбаног подручја града Зајечара и општина Књажевац, Сокобања и Бољевац, Нацрт Одлуке о додељивању искључивих права ЈКП “Паркирање, пројектовање и надзор“ Зајечар, ЈКП „Тимок-одржавање“ Зајечар, ЈКП „Хигијена Зајечар“ Зајечар, ЈКСП „Зајечар“ Зајечар, ЈКП „Водовод“ Зајечар, за обављање одређених делатности у 2024. години, Нацрт Решења о усвајању извештаја о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања за период 01.01.2023. до 31.12.2023. године Јавног комуналног предузећа „Хигијена Зајечар“ Зајечар и Нацрт Решења о давању сагласности на Ребаланс Програма пословања Јавног комуналног предузећа „Хигијена Зајечар“ Зајечар за 2024. годину.

Зелено светло је дато и на Нацрт Решења о усвајању извештаја о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања за период 01.01.2023. до 31.12.2023. године Јавног комунално-стамбеног предузећа „Зајечар“ Зајечар, на Нацрт Решења о усвајању извештаја о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања за период 01.01.2023. до 31.12.2023. године Јавног комуналног предузећа „Тимок-одржавање“ Зајечар, на Нацрт Решења о усвајању извештаја о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања за период 01.01.2023. до 31.12.2023. године Јавног комуналног предузећа „Паркирање, пројектовање и надзор“ Зајечар, на Нацрт Решења о усвајању Извештаја о раду Народног музеја „Зајечар“ за 2023. годину, на Нацрт Решења о давању сагласности на План рада Народног музеја „Зајечар“ за 2024. годину, на Нацрт Решења о давању сагласности на Програм рада за 2024. годину Установе за дневни боравак деце и омладине ометене у развоју у Зајечару, као и на Нацрт Решења о давању сагласности на Финансијски план за 2024. годину Установе за дневни боравак деце и омладине ометене у развоју у Зајечару.

На 110.седници Градског већа усвојен је и Предлог Решења о утврђивању цене такси превоза на територији града Зајечара, Предлог Решења о усвајању Извештаја о раду Штаба за ванредне ситуације града Зајечара за 2023. годину, Предлог Решења о давању сагласности за закључење Уговора о давању непокретности у јавној својини града Зајечара на коришћење, Предлог Јавног конкурса за доделу средстава из буџета града Зајечара за подстицање пројеката или недостајућег дела средстава за финансирање пројеката од јавног интереса које реализују удружења за 2024. годину, Предлог Решења о именовању Радне групе за израду Стратегије развоја социјалне политике Града Зајечара, Предлог Закључка о давању сагласности Градоначелнику града Зајечара за давање пуномоћја и Предлога Закључка о давању у закуп пословних просторија града Зајечара (насеље „Кључ III“ бр. А-6).

Такође,усвојен је и Нацрт Решења о усвајању извештаја о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања за период 01.01.2023. до 31.12.2023. године Јавног комуналног предузећа „Водовод“ Зајечар

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.