Вести

Четири пољопривредна газдинства из Зајечара на 17. Сајму етно хране и пића у Београду

Четири пољопривредна газдинства из Зајечара на 17. Сајму етно хране и пића у Београду

Град Зајечар се други пут представља на 17. Сајму етно хране и пића, који је свечано отворен у хали Београдског сајма. Најстарија и најкомплетнија смотра производа и произвођача традиционалних прехрамбених производа у Србији и региону Југоисточне Европе, биће актуелна од 30. новембра до 03. децембра 2023. године.

Испред града Зајечара своје производе представљају четири пољопривредна газдинства, а циљ је да се афирмишу традиционални производи као прворазредни тржишни и извозни артикли, који треба да постану и незаобилазни елемент туристичке понуде. Помовишу се готови производи са ужег географског подручја, као и органски производи. На овај начин ради се и на брендирању традиционалних производа. Већ првог дана владало је велико интересовање посетилаца за производе наших пољопривредних произвођача, који су направљени на традиционалан начин, по старим рецептурама. Наступ на сајму је под покровитељством Привредне коморе Србије и Министарства пољопривреде, на заједничком штанду са Регионалном привредном комором Зајечар.

Ово је још једна од активности у оквиру Програма за подршку пољопривреди за 2023. годину у граду Зајечару, а наша локална самоуправа је за произвођаче финасирала превоз и наступ на штанду.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.