Вести

Пројекат

Пројекат "Вредне руке" :Едукативно путовање за жене које се баве прерадом пољопривредних производа

Град Зајечар реализује пројекат "Вредне руке", који има за циљ оснаживање жена које се баве прерадом пољопривредних производа, (меда, млека и млечних производа, воћа, поврћа и сл.)

У оквиру пројекта биће организовано едукативно путовање на Ртањ у периоду од 10.12.2023. до 11.12.2023. године (смештај, превоз и храна су бесплатни и обезбеђени за све), где ће пријављене учеснице имати прилику да чују предавање о додавању вредности производима кроз прераду, пласман и промоцију пољопривредних производа, као и о значају родне равноправности.

Учеснице ће имати организован обилазак женске задруге "Ртањске домаћице" која се бави прерадом и пласманом пољопривредних производа, као пример добре праксе.

15. децембра у великој сали Градске управе у Зајечару биће уручени сертификати свим учесницама поменутог едукативног путовања.

Пријаве се врше путем упитника који је потребно попунити најкасније до 4.12.2023. године у 12 часова, а могу се пријавити само особе женског пола са територије града Зајечара.

Линк ка упитнику: https://forms.gle/jQ2cAkq6wA81GhKaA

Мању предност приликом селекције учесница имаће жене које живе у руралним срединама.

Едукативно путовање се одржава у оквиру пројекта “Кључни кораци ка родној равноправности – фаза 2", који спроводи Агенција за родну равноправност и оснаживање жена (УН Women) у партнерству са Координационим телом за родну равноправност Владе Републике, уз финансијску подршку Европске уније.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.