Вести

Зајечар: Oдржана 99. седница Градског већа

Зајечар: Oдржана 99. седница Градског већа

Данас је у великој сали Градске управе у Зајечару одржана 99. седница Градског већа, којом је председавао Бошко Ничић, градоначелник и Председник већа.

Градски већници су усвојили Извештај о извршењу буџета града Зајечара за период 01.01.2023. до 30.09.2023. године, Нацрт Одлуке о приступању изради Плана детаљне регулације за изградњу соларне електране „Салаш“ на територији КО Салаш, Нацрт Одлуке o приступању изради Програма развоја туризма града Зајечара за период 2024.-2029. године, Нацрт Решења о давању сагласности Јавном комуналном предузећу „Паркирање, пројектовање и надзор“ Зајечар, на План зимског одржавања улица и путева на територији града Зајечара 2023/2024 године, Нацрт Решења о усвајању Извештаја о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања за период од 01.01.2023. до 30.09.2023. године Јавног комуналног предузећа „Паркирање, пројектовање и надзор“ Зајечар и Нацрт Решења о усвајању Извештаја о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања за период од 01.01.2023. до 30.09.2023. године Јавног комуналног предузећа „Тимок-одржавање“ Зајечар.

Зелено светло је дато и на Нацрт Решења о разрешењу и именовању члана Школског одбора Школе за основно и средње образовање „Јелена Мајсторовић“ у Зајечару, на Нацрт Решења о разрешењу и именовању члана Школског одбора Економско трговинске школе у Зајечару, на Нацрт Решења о разрешењу и именовању чланова Школског одбора Основне школе „Вук Караџић“ у Великом Извору, на Нацрт Решења о давању сагласности на Статут Јавног комунално - стамбеног предузећа “Зајечар“ Зајечар, на Нацрт Решења о одређивању мртвозорника града Зајечара, на Нацрт Решења о образовању локалног Савета родитеља.

На седници већа усвојен је и Предлог Одлуке о расписивању Јавног позива за учешће директних корисника (привредних субјеката) у спровођењу мера енергетске санације породичних кућа и станова на територији града Зајечара ЈП 2/23, Предлог Решења о образовању Организационог одбора за обележавање Нове године, Божића, Православне Нове године и Богојављенског пливања за часни крст, Предлог Закључка о давању у закуп пословних просторија града Зајечара (у селу Грљан), Предлог Закључка о давању у закуп пословних просторија града Зајечара ( у селу Леновац) и Предлог Закључка о давању у закуп дрвених кућица за робну пијацу на платоу јавне гараже у Зајечару, у ул. Булевар др Зорана Ђинђића, на кп. бр. 8931/11 КО Зајечар, у поступку усменог јавног надметања путем јавног оглашавања.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.