Вести

Почео најстарији рок фестивал у Европи, 56. Зајечарска Гитаријада!

Почео најстарији рок фестивал у Европи, 56. Зајечарска Гитаријада!

Почео је најстарији рок фестивал у Европи, 56. Зајечарска Гитаријада!

Свечано отварање 56. Гитаријаде одржано је на археолошком локалитету Феликс Ромулијана, а овом приликом је градоначелник Зајечара Бошко Ничић предао кључ града овогодишњем роконачелнику Гитаријаде Марку Мендози, славном бас гитаристи група „Whitesnake“, „Soul SirkUS“, „Lynch Mob“, „The Dead Daisies“.

-Идеју за уручивање кључева града дао ми је Бора Ђорђевић и мени је велика част што кључеве града уручујем Марку Мендози. Част што сам га упознао, јер је он један диван и скроман човек. Такви су само велики уметници, рекао је на отварању Бошко Ничић, градоначелник Зајечара.

Марко Мендоза је овом приликом истакао да га је одушевила пријатељско расположење домаћина.

-Најлепше ствари се дешавају када најмање очекујете да се десе. Мени је велика част што сам позван овде на најстарију рок манифестацију и морам да признам да о Србији нисам знао много. За мене је благослов да се бавим музиком, али мислим да многи људи имају привилегију да се баве музиком. Велика је част што сте ме позвали и прихватили овде, рекао је Мендоза.

Овом приликом, на Ромулијани директорка радија „Београд 202“ Снежана Гајић уручила је специјалну награду градоначелнику Зајечара Бошку Ничићу.

На зајечарској Краљевици уследило је прво полуфинално вече, а затим и наступи добро познатих група у ревијалном делу, прошлогодишњи победници „Direct Drive“, затим „Деца лоших музичара“ „YU група“, „Електрични оргазам“.

„YU група“ подигла је публику на ноге и својим добро познатим хитовима „Одлазим“, „Дунавом“, „Од злата јабука“, „Опасно те волим“, „Чудна шума“. На самом крају прве вечери 56. Гитаријаде у Зајечару наступио је „Електрични оргазам“, а присутни су уживали у песмама „Конобар“, „Доколица“, „Одело“, „Како бубањ каже“…

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.