Вести

Зајечар: Одржана 71. седница Градског већа

Зајечар: Одржана 71. седница Градског већа

Данас је у малој сали Градске управе одржана 71. седница Градског већа у Зајечару којом је председавао Бошко Ничић градоначелник Зајечара.

На седници је усвојен Нацрт Одлуке о приступању изради Плана детаљне регулације за изградњу соларне електране са разводним постројењем и далеководима на територији КО Градсково, Вражогрнац и Трнавац, Нацрт Решења о усвајању Извештаја о раду за 2022. годину Историјског архива „Тимочка Крајина“ Зајечар, Нацрт Решења о усвајању Финансијског извештаја за 2022. годину Историјског архива „Тимочка Крајина“ Зајечар, Нацрт Решења о давању сагласности на План и Програм рада за 2023. годину Историјског архива „Тимочка Крајина“ Зајечар и Нацрт Решења о давању сагласности на Финансијски план за 2023. годину Историјског архива „Тимочка Крајина“ Зајечар.

Већници су дали зелено светло и на Нацрт Решења о усвајању Извештаја о раду за 2022. годину Установе за дневни боравак деце и омладине ометене у развоју у Зајечару, на Нацрт Решења о усвајању Финансијског извештаја о утрошеним средствима, обавезама, потраживању и резултатима пословања за 2022. годину Установе за дневни боравак деце и омладине ометене у развоју у Зајечару, на Нацрт Решења о давању сагласности на Програм рада за 2023. годину Установе за дневни боравак деце и омладине ометене у развоју у Зајечару, као и на Нацрт Решења давању сагласности на Финансијски план за 2023. годину Установе за дневни боравак деце и омладине ометене у развоју у Зајечару.

На 71.седници већа усвојен је и Предлог Решења о усвајању Финансијског извештаја Предшколске установе „Ђулићи“ Зајечар за 2022. годину, Нацрт Решења о усвајању Извештаја о раду Матичне библиотеке „Светозар Марковић“ у Зајечару за 2022. годину, Нацрт Решења о усвајању Финансијског извештаја за 2022. годину Матичне библиотеке „Светозар Марковић“ у Зајечару, Предлог Решења о усвајању Извештаја о раду Штаба за ванредне ситуације града Зајечара за 2022. годину, Предлог Решења о усвајању годишњег Плана рада Штаба за ванредне ситуације града Зајечара за период јануар-децембар 2023. године, Предлог Решења о расписивању јавног огласа за одређивање доктора медицине за стручно утврђивање времена и узрока смрти умрлих изван здравствене установе на територији града Зајечара, Предлог Решења о измени Решења о образовању и именовању Савета за безбедност саобраћаја града Зајечара, предлози Решења о одобравању средстава из Годишњег програма организација у области спорта којима се задовољавају потребе и интереси грађана у области спорта у 2023. години, Предлог Решења о именовању Комисије за разматрање предлога пројеката и утврђивање предлога расподеле средстава по Јавном позиву за суфинансирање пројеката у области јавног информисања на територији града Зајечара у 2023. години, Предлог Решења о усвајању Извештаја о извршеном попису имовине и обавеза у органима и службама органа града Зајечара са стањем на дан 31.12.2022. године, Предлог Решења о додели бесповратних средстава крајњим корисницима за спровођење мера енергетске санације путем унапређења термичког омотача, термотехничких инсталација и уградње соларних колектора за централну припрему потрошне топле воде као и Предлог Решења о додели бесповратних средстава крајњим корисницима за спровођење мера енергетске санације путем уградње соларних панела за производњу електричне енергије за сопствене потребе и мере унапређења термотехничких система путем уградње калориметара, циркулационих пумпи, термостатских вентила и делитеља топлоте.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.