Канцеларија за младе - Активности

КАНЦЕЛАРИЈА ЗА МЛАДЕ ГРАДА ЗАЈЕЧАРА организује

КАНЦЕЛАРИЈА ЗА МЛАДЕ ГРАДА ЗАЈЕЧАРА организује "Малу школу омладинске политике"

Шта је то омладинска политика? Ко су актери омладинске политике? Како млади могу да креирају активности у својој заједници и управљају буџетом? Шта је иницијатива и коме се она подноси? На који начин млада особа може да побољша своју заједницу и да се укључи у доношење одлука?

Ово су нека од питања о којима ће се говорити на радионицама у "Малој школи омладинске политике" у оквиру Програма обуке за младе од 15-18 година у оквиру ког ће они стећи основна знања о томе шта је омладинска политика, који су њени актери, на који начин младе особе могу да се укључе у доношење одлука, али и добити прилику да у својој заједници нешто промене.

Након успешно завршене обуке, полазници ће бити први амбасадори омладинске политике града Зајечара.

Подаци из истраживања за потребе израде Стратегије за младе показују да је велики број младих неинформисан, али и да не познаје механизме за укључивање у доношење одлука нити актере локалне омладинске политике и њихову улогу у истој.

Циљ читавог процеса кроз који ће проћи учесници и учеснице обуке је обезбеђивање веће укључености младих у процесе доношења одлука у локалној заједници, првенствено информисањем о начинима за укључивање, али и практичним корацима, најпре вежбом кроз радионице, а онда и конкретним активностима која ће као резултат имати класичан начин утицаја на одлучивање у заједници – подношењем иницијативе Савету за младе.

Све информације у вези "Мале школе омладинске политике" могу се добити:

-У Канцеларији за младе која се налази у Градској управи
-Путем телефона 019/444-600 локал 108
-На мејл адресу mia.vukic@zajecar.info

Рок за пријаву је 10. март, а пријаве се врше путем линка: https://forms.gle/Qi1BQ3Z9LJ4KNwL6A

Пројекат је настао у оквиру програма обуке за омладинске лидере/ке који спроводи Национална асоцијација практичара/ки омладинског рада – НАПОР у оквиру пројекта Немачке развојне сарадње “Перспективе за младе у руралним срединама у Србији” који спроводи ГИЗ у партнерству са Министарством туризма и омладине Републике Србије.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.