Вести

Српска Нова година у Зајечару: Фолклор, трубачи, концерт Мире Шкорић

Српска Нова година у Зајечару: Фолклор, трубачи, концерт Мире Шкорић

Град Зајечар поводом дочека православне Нове године организоваће богат програм на Тргу ослобођења, у петак, 13. јануара 2023. године.

У 14:00 сати биће организовано такмичење екипа сеоских месних заједница у припреми свадбарских сарми у центру града. Стручни жири ће оценити сарму и прогласити победнике после такмичења, а посетиоци ће имати прилику да пробају. Награде за победнике су обезбедили Туристичка организација града Зајечара и бројни спонзори.

Такође, од 19:15 сати биће приређен Новогодишњи фестивал фолклора, у коме ће наступити 12 сеоских и градских културно-уметничких друштава са територије града Зајечара.

Од 22:30 биће одржан концерт Мире Шкорић, а од 23:45 до 00:30 следи и наступ трубача „Златне трубе” из Књажевца.

За све посетиоце биће припремљено кувано вино са каранфилићем. Вино ће припремити и служити одред извиђача „Ђорђе Симеоновић” из Зајечара.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.