Вести

Делегација Фондације „Дајана Пауновић” у Зајечару

Делегација Фондације „Дајана Пауновић” у Зајечару

У кабинету градоначелника Зајечара Бошка Ничића одржан је састанак са представницима “Фондације Дајана Пауновић“.

Градоначелник Зајечара Бошко Ничић је након састанка рекао да град Зајечар мора да појача мере популационе политике како би подстакли младе да имају више деце.

-Драго ми је што се Фондација „Дајана Пауновић“ бави овим проблемом. Имали смо један конструктиван састанак и квалитетан разговор са представницима ове Фондације и први пут наилазим на разумевање да стратешки морамо да радимо на побољшању мера популационе политике. Морамо стратешки да мењамо приступ према младима како би имали више деце и да подржимо све оне који имају троје, четворо и више деце јачим мерама, рекао је Ничић.

Дајана Пауновић је поручиила да сви морају да буду истрајни у циљу повећања наталитета у Србији.

-Свака локална самоуправа суочава се са својим специфичним проблемима, а ми смо многе од њих детектовали и решавали их са челним људима на локалу. Статистике су поражавајуће када је демографија у питању, али радимо на томе да поправимо демографску слику наредних година. То не може да се деси преко ноћи, али верујем да ћемо кроз деценију дати добре резултате уколико будемо сви уједињени у постизању тог циља, рекла је Пауновић.

Град Зајечар новчано помаже прворођено, другорођено и свако наредно дете, а у наредном периоду радиће се и на другим мерама популационе политике у локалу, могло се чути на састанку.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.