Канцеларија за младе - Активности

РАДИОНИЦЕ НА ТЕМУ ВРШЊАЧКОГ И РОДНО ЗАСНОВАНОГ НАСИЉА

РАДИОНИЦЕ НА ТЕМУ ВРШЊАЧКОГ И РОДНО ЗАСНОВАНОГ НАСИЉА

Канцеларија за младе града Зајечара у сарадњи са Тимочким омладинским центром организује радионице за децу школског узраста на тему вршњачког и родно заснованог насиља, a на иницијативу Савета за родну равноправност.

Локалним акционим планом за младе, као и Локалним акционим планом за унапређење положаја жена и родне равноправности града Зајечара, утврђене су мере које се тичу безбедности деце, омладине и жена и циљ ових радионица је рад на превенцији насиља, првенствено вршњачког, али и родно заснованог које је последњих година у порасту.

Иницијатива је настала у сусрет светској кампањи - "16 дана активизма против насиља над женама“ , a kojoj се прикључило 1,700 организација у преко 100 држава света. Кампања почиње 25. новембра Међународним даном борбе против насиља над женама и завршава 10. децембра Међународним даном људских права.

"Последице насиља могу бити веома озбиљне. Игнорисање и нереаговање на исто може проблем само продубити и направити неповратну штету. Залагањем за равноправност, подизањем свести о значају превенције насиља доприносимо бољем друштву", истичу представници града.

Уколико желите да се информишете и добијете подршку, можете нам писати анонимно путем онлајн саветовалишта у ком сваког радног дана дежурају представници институција града Зајечара.

www.onlinesavetovaliste.rs

Током новембра и децембра, одржаће се радионице у вишим разредима основних школа, а касније и у средњим школама. Након тога, у плану је још низ активности које ће обележити горе поменуту кампању.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.