Вести

Субвенционисање пољопривредне производње: 85 пољопривредних произвођача потписало уговоре

Субвенционисање пољопривредне производње: 85 пољопривредних произвођача потписало уговоре

У великој сали Скупштине града Зајечара 85 пољопривредних произвођача потписало је уговоре за субвенционисање пољопривредне производње, за сточарство и пољопривредну механизацију.

Заменик градоначелника Зајечара Владимир Виденовић истакао је да ће град Зајечар настојати да више помаже пољопривредницима из године у годину.

-Трудићемо се да сваке године што више пољопривредних произвођача окупимо овде и да пробамо да омогућимо већа средства за субвенције за развој свих грана пољопривреде. Све гране пољопривреде су нам јако битне и залагаћемо се за све подједнако. Производња здраве хране је од великог значаја за све, поручио је Виденовић.

Члан Градског већа у Зајечару Весна Станковић је истакла да је за три конкурса за пољопривреду до сада уложено око 7,7 милиона динара.

-Ово је круна нашег посла у реализацији Програма за развој пољопривреде за 2022. годину. Ми смо ове недеље већ потписали 25 уговора са пчеларима за инвестирање у опрему за пчеларство, а вредност тих уговора је око 770 хиљада динара. Овог пута потписали смо уговоре са 85 пољопривредних произвођача из два конкурса, као што су додела средстава за прикључне механизације, за опрему за наводњавање и жичаних ограда и конкурс за куповину уматичених грла говеда, оваца и коза и апарате за мужу. Надамо се да ће конкурс који је још увек у току за воћарство, такође имати још пријава. До сада је одобрено 7,7 милиона динара за ова три конкурса који су завршени.Ми ове људе морамо да чувамо и да се број пољопривредника увећа из године у годину. На овај начин покушавамо да им проблем кризе колико толико надоместимо. Доста средстава је уложено задњих пет година за куповину механизације за воћарство, сточарство, за куповину грла. Ово је велики искорак за локалну самоуправу и настојимо да средства буду већа. Обавеза је да корисник има регистровано активно пољопривредно газдинство на територији града Зајечара и да се инвестиција реализује на територији града Зајечара. Ту пре свега мислим на засаде, а за сваки конкурс били су неки појединачни услови, као и потврда о извршеној инвестицији. Врло мало има одбијених захтева. Највеће интересовање било је за механизацију, рекла је Станковић.

За све заинтересоване у току је конкурс за воћарство, а пријаве су до 15. новембра 2022.године.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.