Вести

Завршена 55. „Гитаријада” у Зајечару: Највећа рок манифестација окупила више хиљада посетилаца Тимочка

Завршена 55. „Гитаријада” у Зајечару: Највећа рок манифестација окупила више хиљада посетилаца

У Зајечару је одржана 55. „Гитаријада”, а током три дана трајања најстарије рок манифестације публика је уживала у наступима како демо, тако и добро познатих бендова.

Најстарија рок манифестација почела је наступом демо бендова, а у првој полуфиналној вечери публици су се представили: „Хеадфулл”, „Чувај се пса”, „Сара Џесика Паркер”, „Рифф”, „Монах”.

Пред публиком у Зајечару засвирао је и Александар Седлар, који је један је од најперспективнијих и најуспешнијих српских композитора.

Љубитељи рок звука уживали су и у феноменалном концерту групе „Кербер”.

После „Кербера”, концерт је одржала група „Валентино”.

Друге вечери 55. „Гитаријаде” у Зајечару представили су се демо бендови „ТБК”, „Укратко Штеф”, „Волвоџ”, „Дирецт Дриве”, „Луст фор Тхруст”. У ревијалном делу програма публика је уживала у концертима победника 53. Гитаријаде„” групе „БендОвер”, „Бајаге и Инструктора”, „Пилота” и групе „Ритам Нереда”.

Финално вече зајечарске „Гитаријаде” почело је такмичењем пет демо бендова који су ушли у финале: „Рифф” (Ћићевац), „Дирецт Дриве” (Зрењанин), „Луст фор Тхруст” (Нови Сад), „Монах” (Ниш) и „Укратко Штеф” (Панчево).

Стручни жири у саставу Јадранка Јанковић, роконачелник Бил Гулд, Немања Савић и Драган Новичић одлучили су да је најбољи бенд „Дирецт Дриве” из Зрењанина, док је по оцени публике најбоља рок група „Монах” из Ниша. Певач победничког бенда Никола Ненин добитник је и награде за најбољи вокал која носи име Момчила Моше Раденковића, гитаристе састава „Златни прсти”, једног од оснивача „Гитаријаде”.

Гитаријада у Зајечару завршена је након три дана трајања, а најстарија рок манифестација још једном је показала да је уједно и најбоља рок журка у овом делу Европе.

Такође, за све посетиоце из других градова био је обезбеђен и бесплатан рок камп на зајечарској Краљевици, а чланови Одреда извиђача „Ђорђе Симеоновић” из Зајечара спремали су оброке за све присутне у кампу.

Током три дана, на концертима је присуствовало више хиљада посетилаца.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.