Вести

Још 57 новоинфицираних короном: На Инфективном одељењу више нема слободних места

Још 57 новоинфицираних короном: На Инфективном одељењу више нема слободних места

На основу 170 новообрађених PCR и Аg узорака, у последња 24 h, на територији града Зајечара имамо још педесетседам (57) covid-19 позитивних особа ( 33,5%од броја тестираних).

Тридесеттри (33) новоинфициране особе су женског пола и двадесетчетири (24) мушког пола старости од 6 до 86 године живота.

На три (3) контролна тестирања нема covid-19 позитивних особа.

Од почетка пандемије обрађено је укупно 34.826 PCR и Ag узорака, а чекају се резултати за још 125 раније тестираних.

До сада је обољевање од covid-19 инфекције потврђено код 6.779 грађана Зајечара (3.510 женског и 3.269 мушког пола).

Од овог броја код 6.097 особа више нема знакова инфекције на тестирању (сматрају се излеченима).

На Инфективном одељењу смештено је педесет (50) инфицираних особа ( 9 пријема, 2 отпуста и 7 пребачених пацијената на Одељење продужене неге и лечења), од чега је тридесетједан (31) пацијент на кисеоничкој подршци.

На Инфективном одељењу више нема слободних места.

На Одељењу продужене неге и лечења смештено је седамнаест(17) covid-19 инфицираних особа којима је неопхода хоспитализација, а четири (4) пацијента су на кисеоничкој подршци.

На овом одељењу остало је још 3 слободна места за хоспитализацију covid позитивних особа.

-МОЛИМО И АПЕЛУЈЕМО да поштовањем прописаних мера и имунизацијом оних који то УПОРНО ИЗБЕГАВАЈУ И ИГНОРИШУ, без логичних објашњења, спречимо оптерећење здравственог система и медицинских радника и заштитимо и себе и људе са којима живимо.

Дешава се управо оно на шта је градски ШВС упозоравао задња три месеца, апелујући да се вакцинишемо, а то је да смо, избегавајући вакцинацију и не успевајући да постигнемо цифру од бар 50% вакцинисаних, ушли у зачарани круг из којег излаза нема и где мутација вируса, међу невакцинисанима, доводи и до обољевања све већег броја вакцинисаних као и деце и младих.

Тиме, као и непоштовањем мера, угрозили смо нормалан живот и функционисање здравственог система и наш град увели међу локалне самоуправе (40) са % највећом стопом заражавања, кажу у Штабу.

ИЗВЕШТАЈ О ИМУНИЗАЦИЈИ

До јуче је, на територији Зајечара, дато 48.325 доза вакцина (“Фајзер”, “Синофарм”, “Спутњик В” и “АстраЗенека”) од чега је 22.619 грађана (50,17% пунолетне популације) примило прву дозу вакцине, 21.605 грађана (47,92% од пунолетне популације) је ревакцинисано док је трећу дозу примило 4.101 грађана (9,09%).

Молимо грађане, чак и оне који су прележали covid-19 инфекцију, а до сада нису имунизовани, да дођу у Дом здравља Зајечар и приме једну од две (тренутно) понуђене вакцине и то :

- од 09,00-13,00 (Sinofarm) и

- од 13,00 - 17,00 (Pfizer).

У Дому културе у “Котлујевцу”, од 07,00-14,00 почело је давање треће дозе вакцине (по избору) заинтересованим грађанима.

Трећа доза вакцине, током викенда, примаће се у просторијама Дома здравља у Зајечару од 09,00-17,00 h.

Очито је да број инфицираних, у односу на број тестираних, ДРАСТИЧНО расте у нашем граду, да се заражавају углавном невакцинисани, и да нам је једина, и медицински доказана, одбрана од вируса вакцина.

Евидентно је да вакцинисани, који се, и ако се, уопште инфицирају вирусом, немају тежу клиничку слику и ретко имају потребу за хоспитализацијом.

Тренутно око 2/3 хоспитализованих особа, са covid-19 инфекцијом, у ЗЦ Зајечар чине невакцинисане особе.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.