Вести

Завршена 54. Гитаријада у Зајечару, награда „Момчило Моша Раденковић” певачу Милошу Дошићу из групе „Бендовер”

Завршена 54. Гитаријада у Зајечару, награда „Момчило Моша Раденковић” певачу Милошу Дошићу из групе „Бендовер”

У Зајечару је завршена 54. „Гитаријада”, а ове године први пут је додељена награда за најбољи вокал демо бендова „Момчило Моша Раденковић”.

Награда за најбољи вокал демо бендова „Момчило Моша Раденковић”, која носи име по једном од оснивача „Гитаријаде”, припала је певачу Милошу Дошићу из групе „Бендовер”. Уместо њега, награду је примио Владан Вучић, члан бенда.

С обзиром да је ове године изостало такмичење демо бендова, донета је одлука да састав „Бендовер” до следеће „Гитаријаде” задржи титулу победника.

Пред публиком су наступили бендови „Red Danger”, „Бендовер”, „Рибља чорба”, „Хладно пиво”, док су се друге фестивалске вечери пред публиком представили „Хаџи продане душе”, „Санитариум”, „Неверне бебе” и „Галија”.

-Зајечар је показао и у овим условима да је један рокерски град. Треба да будемо поносни на овај тренутак у ком се десила ова Гитаријада. Пуно ствари се отказују и стварно треба да будемо поносни што се традиција рок звука и даље наставља, каже Милан Ђурђевић из групе „Неверне бебе”.

Организатори кажу да и поред специфичних услова због епидемиолошке ситуације, најбитније је да је рок традиција у Зајечару настављена.

И поред епидемиолошке ситуације и посебних услова, празник рокенрола одржан је у Зајечару по 54. пут.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.