Вести

Саопштење команданта Штаба за ванредне ситуације града Зајечара

Саопштење команданта Штаба за ванредне ситуације града Зајечара

Градоначелник Зајечара и командант градског Штаба за ванредне ситуације Бошко Ничић издао је саопштење у коме се наводи:

-На основу важећих мера КШ Републике Србије, а на основу Закона о заштити становништва од заразних болести, сходно својим овлашћењима команданта градског ШВС, наредио сам, од сутра, 21.09.2021.године., хитну и ригорозну контролу примене прописаних мера ОБАВЕЗНОГ коришћења заштитних маски, и редовне дезинфекције, у возилима јавног превоза (аутобуси, комби и такси возила) у градском и приградском јавном превозу на територији града Зајечара.

Јавни превозници, на територији града, ДУЖНИ СУ да у возила не приме, или из истих удаље, лица која одбију ношење заштитне маске (све време путовања), а уколико иста то одбију возила зауставе и позову комуналну милицију (која ће доћи са полицијом) на број: 065 6094 108.

Уколико превозници то не учине а комунална милиција и инспекција прекршај уоче, казне ће се писати превозницима.

Напомињем да, по наведеном Закону, угрожавање туђих живота представља кривично дело а новчани део казне, на лицу места, износи 5.000- рсд.

Ригорозна примена мера и контрола примењиваће се и на малопродајне и угоститељске објекте где је поред неношења заштитних маски примећено и непоштовање одредби о дистанци, постављању дезинфекционих средстава за руке и дезо баријера, наводи командант Штаба за ванредне ситуације Бошко Ничић.

ГРАДСКИ ШТАБ ЗА

ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

Командант Штаба

Бошко Ничић

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.