Вести

КОРОНА ПРЕСЕК: У Зајечару још два лица позитивна на вирус

КОРОНА ПРЕСЕК: У Зајечару још два лица позитивна на вирус

На основу 96 новообрађених PCR и Аg узорака, у последња 24 h, на територији града Зајечара имамо још две (2) covid-19 позитивне особе ( 2,1 % од броја тестираних). Једна (1) новоинфицирана особа је мушког пола и једна (1) женског пола старости 36 и 79 година живота.

На два (2) контролна тестирања нема позитивних на вирус covid-19.

Од почетка пандемије обрађено је укупно 28.387 PCR и Ag узорака а чекају се резултати за још 123 раније тестираних особа у граду.

До сада је обољевање од covid-19 инфекције потврђено код 5.394 грађана Зајечара (2.761 женског и 2.633 мушког пола).

Од овог броја, код 5.379 особа више нема знакова инфекције на тестирању (сматрају се излеченима).

На Инфективном одељењу, које је остало једино у covid систему, смештено је петоро (5) оболелих ( 0 пријема и 0 отпуста) од чега су три (3) особе на кисеоничкој потпори.

На Инфективном одељењу (covid систем) , преостало је још 45 слободних места, за смештај covid-19 инфицираних особа које су у стању неопходне хоспитализације.

Остали оболели, без симптома или са лакшом клиничком сликом, су у изолацији и на кућном лечењу.

ИЗВЕШТАЈ О ИМУНИЗАЦИЈИ

До јуче је 41.961 грађанa Зајечара примило (“Фајзер”, “Синофарм”, “Спутњик В” и “АстраЗенека”) вакцину од чега је 21.472 (47,62% пунолетне популације) примило прву дозу вакцине, а 20.489 (45,44% од пунолетне популације) је ревакцинисано.

Молимо грађане, чак и оне који су прележали covid-19 инфекцију, а до сада нису имунизовани, да дођу у Дом здравља Зајечар и приме једну од две (тренутно) понуђене вакцине и то :

- од 09,00-13,00 (Sinofarm) и

- од 13,00 - 17,00 (Pfizer).

-Очито је да број инфицираних и у нашем граду лагано почиње да расте, да се заражавају углавном невакцинисани, и да нам једина и доказана одбрана од вируса вакцина. Да град и ШВС поново не би морао да уводи рестриктивне мере МОЛИМО ВАС, који нисте примили вакцину, да то што пре учините и тако помогнете и себи и свима нама са којима живите, каже се у саопштењу Штаба.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.