Вести

Зајечар бележи раст заражених коронавирусом: Данас регистровано пет нових случајева

Зајечар бележи раст заражених коронавирусом: Данас регистровано пет нових случајева

На основу 65 новообрађених PCR и Аg узорака , у последња 24 h, на територији града Зајечара имамо још пет (5) covid-19 позитивних особа ( 7,7 % од броја тестираних). Свих пет (5) новооболелих особа је мушког пола старости од 21 до 69 година живота.

На три (3) контролна тестирања нема позитивних на вирус covid-19.

Од почетка пандемије обрађено је укупно 28.289 PCR и Ag узорака а чекају се резултати за још 123 раније тестираних особа у граду.

До сада је обољевање од covid-19 инфекције потврђено код 5.392 грађана Зајечара (2.760 женског и 2.632 мушког пола).

Од овог броја, код 5.378 особа више нема знакова инфекције на тестирању (сматрају се излеченима).

На Инфективном одељењу, које је остало једино у covid систему, смештено је петоро (5) оболелих ( 1 пријем и 0 отпуста) од чега су три (3) особе на кисеоничкој потпори.

На Инфективном одељењу (covid систем) , преостало је још 46 слободних места, за смештај covid-19 инфицираних особа које су у стању неопходне хоспитализације.

Остали оболели, без симптома или са лакшом клиничком сликом, су у изолацији и на кућном лечењу.

ИЗВЕШТАЈ О ИМУНИЗАЦИЈИ

До јуче је 41.902 грађанa Зајечара примило (“Фајзер”, “Синофарм”, “Спутњик В” и “АстраЗенека”) вакцину од чега је 21.444 (47,56% пунолетне популације) примило прву дозу вакцине, а 20.458 (45,37% од пунолетне популације) је ревакцинисано.

Молимо грађане, чак и оне који су прележали covid-19 инфекцију, а до сада нису имунизовани, да дођу у Дом здравља Зајечар и приме једну од две (тренутно) понуђене вакцине и то :

- од 09,00-13,00 (Sinofarm) и

- од 13,00 - 17,00 (Pfizer).

-Очито је да број инфицираних и у нашем граду лагано почиње да расте, да се заражавају углавном невакцинисани, и да нам једина и доказана одбрана од вируса вакцина. Да град и ШВС поново не би морао да уводи рестриктивне мере МОЛИМО ВАС, који нисте примили вакцину, да то што пре учините и тако помогнете и себи и свима нама са којима живите, наводи се у саопштењу Штаба.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.